2024 Paris Olimpiyatları: Açılış Töreni Ne Zaman, Türkiye Kaç Sporcuyla Temsil Edilecek?

4 haftalar önce 38

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan olimpiyatlar için geri sayım başladı. Haliyle Fransa’nın başkenti Paris’in ev sahipliği yapacağı organizasyon hakkında merak edilen onlarca şey var. Pek çok insan, açılış seremonisi ne zaman, Paris Olimpiyatları ne zaman başlayacak, organizasyona kaç ülke ve kaç sporcu katılacak gibi soruların yanıtını arıyor. Elbette ülkemiz adında hangi sporcuların 2024 Paris Olimpiyatları’na katılacağı da merak konusu. İşte 2024 Paris Yaz Olimpiyatları hakkında bilmeniz gerekenler.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları için geri sayım başladı

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca sporsever büyük bir heyecanla bu önemli organizasyonun başlamasını bekliyor. Olimpiyat Oyunları’nın ne zaman başlayacağı ve açılış töreninde neler olacağı da sporseverler tarafından merak ediliyor.

Paris Olimpiyatları ne zaman başlayacak?

paris olimpiyatları

Günümüzün en önemli spor organizasyonlarından biri olan yaz olimpiyatları, 26 Ağustos’taki açılış töreninin ardından başlayacak. Fransa’nın başkenti Paris’in üçüncü kez ev sahipliği yapacağı organizasyon 11 Ağustos’ta sona erecek.

Güvenlik, Paris Yaz Olimpiyatları’nın başlamasına kısa bir süre kala açılış töreninin en önemli gündem maddesi konumunda

Hatırlayacağınız gibi 2024 Paris Yaz Olimpiyatları için sıra dışı bir açılış töreni organize edildi. Töreninin ilk kez bir stadyumda değil, dışarıda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Geçit töreninin Paris’in sembollerinden biri olan Seine Nehri’nde gerçekleştirilmesi, ülke kafilelerinin botlarla nehirden geçmesi planlanıyor. Ancak güvenlik endişeleri sebebiyle açılış töreni bir stadyuma alınabilir! Bu plan halen yürürlükte olsa da IŞİD’in saldırı tehditleri sebebiyle alternatif senaryoların da gündemde olduğu biliniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise nehir törenini halen yapılabileceklerini ancak B ve C planlarının bulunduğunu açıkladı.

Paris Olimpiyatları açılış töreni 600.000 kişinin izleyebileceği şekilde tasarlanmıştı

paris olimpiyatları

Ancak yukarıda bahsettiğimiz güvenlik endişeleri sebebiyle planda ufak bir değişiklik olduğu ifade ediliyor. Buna göre açılış törenini 300.000 kişi izleyebilecek. Ayrıca kente gelen turistlerin törene biletsiz girebileceğine yönelik karar da rafa kaldırıldı. Seyirciler açılış törenine davetiye ile katılabilecek.

Fransız hükûmeti Paris Olimpiyatları için 20.000 asker ve 40.000’den fazla polis memuru görevlendirdi

Bununla birlikte farklı ülkelerden 2.000 asker ve polis de geniş güvenlik ordusuna katılacak.

26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında 15 milyondan fazla turistin Paris’e gelmesi bekleniyor

Olimpiyatların en önemli unsurlarından olan atletizm etkinliklerine Stade De France ev sahipliği yapacak

paris olimpiyatları

2024 Yaz Olimpiyatları’na kaç ülke ve kaç sporcu katılacak?

Paris, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında 206 farklı ülkeden tam 10.500 sporcuyu ağırlayacak. Ayrıca başkentte, sportif rekabetin en üst düzeyde olacağı 329 farklı müsabaka yapılacak.

Ülkemiz 2024 Paris Olimpiyatları’nda kaç sporcuyla temsil edilecek?

paris olimpiyatları

Türkiye Olimpiyat Komitesi, kısa süre önce Olimpiyat Oyunları’nda yarışması kesinleşen sporcularımızın listesini yayımladı. Buna göre Türkiye, 13 farklı dalda faaliyet gösteren toplamda 55 sporcudan oluşan bir kafile ile Paris’e gidecek. Filenin Sultanları ise Paris Olimpiyatları’nda takım olarak mücadele edecek.

Rusya ve İsrail Olimpiyat Oyunları’na katılabilecek mi?

paris olimpiyatları

Pek çok sporsever, bu iki ülkenin oyunlara katılıp katılmayacağını da merak ediyor. Ukrayna’yı işgal ettiği gerekçesiyle Rusya’nın 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılmasına izin verilmeyecek. Belarus ise işgale destek verdiği için Paris bileti alamayan bir diğer ülke. Ancak iki ülkenin sporcuları tarafsız sporcular olarak müsabakalara katılabilecek. Fakat bu atletler açılış töreninde yer alamayacak, müsabaka kazanmaları halinde milli marşları çalınmayacak ve ulusal bayrakları göndere çekilmeyecek. Geçtiğimiz dönemde dünyanın pek çok farklı bölgesinde çeşitli protesto gösterilerinin hedefi olan İsrail ise Olimpiyat Oyunları’na katılabilecek.

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku