Adres Kodu Sorgulama: Uavt, Dask No Öğrenme

1 ay önce 23

Adres kodu sorgulama işlemini nasıl ve nereden yapabileceğiniz hakkında bilgiler adım adım bu içeriğimizde verilecektir. Özellikle yeni alınan konutlarda DASK zorunludur ve zorunlu deprem sigortasının yapılabilmesi için de uavt adres kodu gerekmektedir. Adres no sorgulama online olarak yapabileceğiniz bir işlemdir. Bu içerikte uavt sorgulama işlemini nasıl ve nereden yapabileceğiniz hakkında kısaca bilgi vereceğim.

Uavt kodu nedir?

UAVT kodu nedir sorusu ile öncelikle içeriğime başlamak istiyorum. UAVT, Ulusal Adres Veri Tabanı kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Bu sistem sayesinde her konutun kimliğine ait bilgiler saklanabilmektedir. İşte adres kodu diğer adı ile UAVT kodu da konutların Ulusal Adres Veri Tabanı sisteminde kayıtlı oldukları kodlardır.

Dask adres kodu neden önemlidir?

Dask adres kodu, konutuna deprem sigortası ya da başka bir sigorta yaptırmak isteyenlerin konut adreslerinin bilerek ya da bilmeyerek hatalı vermelerinin engellenmesi amacı ile geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistemle poliçelerde sahteciliğin önüne geçilmesi ve daha güvenli bir poliçe sistemi oluşturulabilmesi sağlanmaktadır.  Adres kodu Dask için oldukça önemlidir ve aşağıdaki hususlarda kolaylık sağlar;

  • Konut için deprem sigortası poliçesi hazırlanma sürecinde kolaylıklar sağlar,
  • Bu sistem ile konutlarına deprem sigortası yaptırmayanların tespiti kolaydır,
  • Sistem ile deprem sigortası takibi yapılabilmekte ve yenilemeyenler hakkında işlemler yapılabilmektedir.
  • Adres bilgilerinin hatalı ya da eksik girilmesini önler ve sistemin düzenli işlemesini sağlar,
  • Muhtemel ve deprem felaketi esnasında konuta daha kolay ulaşılmasına yardımcı olur.

Adres sorgulama nasıl yapılır?

Adres kodu öğrenme online olarak kolayca yapılabilmektedir. yerleşim yeri sorgulama işlemleri için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • Dask adres kodu sorgulama işlemi için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uavt kodu sorgulama sayfasına buradan giriş yapın: uavt adres sorgulama sayfası giriş.
  • Adres kodu bulma sayfasına giriş yaptıktan sonra “Ben Robot Değilim” kutucuğunu işaretleyin.
  • Ardından adres öğrenmek için sırasıyla İl, İlçe ve diğer adres bilgilerini seçin.
  • Tüm seçimleri doğru olarak yaptıktan sonra “Bağımsız Bölüm Kimlik No:2013266525” gibi sonucu aşağıda görebileceksiniz.

Adres kodu doğrulama

Adres kodu doğrulama işlemini de adres numarası sorgulama sayfasından yapabilirsiniz. Adres no doğrulaması yapmak için yukarıda bağlantısını paylaştığımız UAVT adres kodu sorgulama sayfasına giriş yapın. Beyan edilen adresle ilgili bilgileri girin. Adres no öğrenmek için gerekli alanları doğru bir şekilde seçin. Tüm alanları seçtikten sonra kimlik numarası aşağıda çıkacaktır. Beyan edilen numara ile elinizdeki numarayı karşılaştırarak UAVT doğrulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Adres kodundan adres bulma

Adres kodundan adres bulma sistem üzerinden mümkün değildir. Bu işlem için Belediye’nize ya da Nüfus Müdürlükleri’ne uğrayarak sorgulama yaptırmanız gerekmektedir. Bina numarası öğrenme yukarıda anlatıldığı gibi yapılabilirken adres kodu ile açık adresi bulabilmek ve ya sorgulayabilmek online olarak mümkün değildir.

Adres No sorgulama DASK işlemi nasıl yapılır hakkında bilgi vermeye çalıştım. Adres kodu sorgulama Dask hakkında bir sorunuz varsa yorum bölümünden iletebilirsiniz. Ayrıca DASK adres doğrulaması yapamadıysanız numarayı ve adresi yorum bölümünden yazmanız durumunda sizin için doğrulama yaptırabilirim.

Bina no öğrenme

Adres no bulma sayfasında yer alan adımları takip ederek bina numaranızı öğrenebilirsiniz. İlgili sayfada il/ilçe seçimi yaptıktan sonra haritadan da seçim yapabilirsiniz.

Yeni Uavt adres seçimi

Uavt kodu öğrenme ekranında sadece mevcut adresleri sorgulayabilir ve numarasını öğrenebilirsiniz. Mevcut adresinizi değiştirmek için E-devletten ya da Nüfus Müdürlüklerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku