Assassin’s Creed Codename Hexe: Oyun Hakkında Şimdiye Kadar Bildiğimiz Her Şey

1 hafta önce 52

Assassin’s Creed Codename Hexe muhtemelen Ubisoft’un şu anda üzerinde çalıştığı tüm Assassin’s Creed projeleri arasında en gizemli ve ilgi çekici olanı olabilir. Bu gizemli yeni Assassin’s Creed yapımı hakkında şimdiye kadar oldukça kısıtlı şeyler biliniyor.

Ubisoft’un duyurulan oyunlarından biri olan Hexe’nin piyasaya sürülmesiyle ilgili çok sayıda spekülasyon var. Bu içeriğin yazıldığı tarihte Ubisoft tarafından oyunla ilgili resmi bir çıkış tarihi veya çıkış penceresi verilmedi. Assassin’s Creed Hexe’in Assassin’s Creed serisinde daha önce görülmemiş bir deneyim sunacağı düşünülüyor.

Birçok oyuncu şimdiden temalar ve mekanlar hakkında spekülasyon yapıyor. Bu tahminlerin birçoğu gerçeği yansıtmasa da bazıları doğrulandı. İşte merakla beklenen yeni Assassin’s Creed Codename Hexe hakkında bilmeniz gereken her şey…

Assassin’s Creed Codename Hexe fragman

Assassin’s Creed Codename Red’e benzer şekilde, Codename Hexe için de sadece bir fragman yayınlandı ve bu fragman oldukça kısa sürüyor. Otuz saniyelik tanıtım fragmanı bizi gölgeli, ürkütücü bir ormanlık alanla tanıştırıyor. Ardından kamera ağaç dalları arasında geziniyor ve ateşin üzerinde Assassin’s Creed logosunun klasik şeklini alan bir tılsıma benzeyen şeyin üzerine geliyor. Fragman bize bir çıkış tarihi ya da oyunun hangi platformlarda yer alacağına dair herhangi bir bilgi vermese de yine de incelenecek biraz daha şey var.

İlk bakışta sopa ve iplerden oluşan logo çok sıra dışı görünmüyor. Ancak son kart aynı yapıyı geleneksel olarak doğaüstü olaylarla ilişkili olarak kullanılan ters bir beş köşeli yıldızın üzerine yerleştiriyor. Sembolün etrafını bir alfabe çevreliyor ve beş köşeli yıldızın içindeki harfler de oyun hakkında, çevirisini çözemediğiniz takdirde gözden kaçabilecek ipuçları sunuyor.

Söz konusu çeviriyi kendiniz yapmak zorunda değilsiniz. Çünkü pek çok hevesli oyuncu fragmanda yer alan ipuçlarını incelemeye başladı bile. “Access the Animus” topluluğu tarafından ayrıntılı bir YouTube videosunda açıklandığı üzere, sembolün dış kısmı Magi alfabesinden doğrudan Almancaya çevrilmiştir ve “Wir arbaiten im dem twnckel um dem licht zu dienen” ifadesini İngilizceye çevirdiğimizde “ışığa hizmet etmek için geceleri çalışıyoruz” anlamına gelmektedir. Assassin’s Creed Brotherhood’da Ezio tarafından söylendiği gibi bu o zamandan beri serinin bir ‘sloganı’ haline geldi.

Ancak incelenmesi gereken tek detay bu değil. Sembolün merkezinde, aynı alfabe iç bölümleri genel olarak tercüme etmek için kullanılabilir. Dış halkada, Alman folklorundan bir iblis olan “Mephisto” kelimesi, ardından ‘intikam’ anlamına gelen “Rache” ve ‘ev’ veya ‘aile’ anlamına gelen “Hwsa” yazıyor. Bir araya getirildiğinde, “Mephisto evin/ailenin intikamını al” ifadesi ortaya çıkmakta ve Hexe’in Cermen mitolojisi ve gizli ilimler temalı olduğuna dair güçlü bir eğilim ortaya çıkmaktadır.

İlginizi çekebilir:

Fallout 4 Başlangıç Rehberi: Yeni Oyuncular İçin Hayatta Kalma İpuçları

Hikaye ve ortam

Assassin's Creed Codename Hexe

Tanıtım fragmanından çıkarılabilecek bilgilerin ardından, Hexe’nin hikayesi, teması ve ortamı hakkında bazı bilgileri bir araya getirmeye başlayabiliriz. İlk büyük ipucu kod adı olan Hexe’de (Hek-sa) yer alıyor ve bu da Almancada basitçe ‘cadı’ anlamına geliyor. Tek başına bu bile pek çok oyuncunun oyunun geçtiği yerin 1620’lerin başı ile 1630’ların ortası arasındaki Almanya olacağına inanmasına yetti ve tanıtım fragmanının sonundaki çeviriyle birlikte, oyunun geçtiği yerin Almanya olacağına dair fazlasıyla ipucu var.

Tahmin edilen ortam ve fragmandaki karanlık görüntülerin yanı sıra Magi Alfabesi’nin kullanımı nedeniyle, oyunun hikayesinin büyük ölçüde Kutsal Roma İmparatorluğu tarafından bu zaman diliminde düzenlenen Cadı Mahkemeleri etrafında dönmesini bekliyoruz.  Oyunun geçtiği yer, karşılaşacağınız zorluklar ve bolca gizem, büyü ve doğaüstü olaylar, diğer Assassin’s Creed oyunlarına kıyasla oldukça karanlık bir deneyim yaratabilir. Marc-Alexis Cote Hexe’in “çok farklı türde bir Assassin’s Creed oyunu” olacağını belirtti. Ancak bunun tam olarak ne anlama geldiği şu anda yoruma son derece açık gözüküyor.

Assassin’s Creed Codename Hexe yapımının serinin bir sonraki ‘en büyüğü’ olacağını ve Valhalla’nın arkasındaki ekip tarafından bu şekilde geliştirildiğini biliyoruz. Pek çok hayran, gizli yönlerin seriye daha fazla gerilim veya korku katmasını bekliyor. Bunun nasıl uygulandığına bağlı olarak, Hexe ve yeni yaklaşımının Assassin’s Creed’in geleneksel formüllerinden uzaklaşmak isterse en iyi korku oyunları arasında bile yer alma ihtimali var.

İlginizi çekebilir:

Heyecanla Beklenen Senua’s Saga: Hellblade 2 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Assassin’s Creed Codename Hexe oynanış

Assassin's Creed Codename Hexe

Oyunun hikayesi ve kurgusu hakkında ipuçları bulmak için tanıtım fragmanını inceleyebilsek de tam olarak nasıl oynanacağı hala büyük ölçüde gizem olmaya devam ediyor. Assassin’s Creed oyunlarının olmazsa olmazı olan gizlilik, sızma yöntemleri ve karmaşık dövüş sistemlerinin bir şekilde devam edeceğini düşünsek bile geleneksel Assassin’s Creed formülünü derinden etkileyebilecek birkaç nokta bulunuyor.

IGN ile yaptığı bir röportajda Cote, Hexe’in “bir RPG olmayacağını” belirtiyor. Dolayısıyla, oyunun Assassin’s Creed Valhalla, Odyssey veya Origins’e benzer bir şekilde oynanmayacağından emin olabiliriz. Ancak Hexe’in türü ve uzunluğu hala gizemini koruyor.

RPG unsurları çıkarıldığında, oyunun izleyebileceği pek çok potansiyel rota var. Bu da bizi daha çok hayatta kalma korku macera oyununun muhtemel olabileceğine inanmaya itiyor. Eğer Mirage’ın geri getirdiği eski usul gizlilik rotalarını da takip etmediğini varsayarsak. Alışılmadık bir şekilde, oyunun suikastçısını ya da ana karakterini de görmedik. Bir taslak ya da siluet dahi bulunmuyor. Oyun potansiyel olarak Kutsal Roma İmparatoru’nun cadı mahkemelerinde geçtiğinden, yargılanan veya avlanan birinin rolünü üstlenmek oyuna inanılmaz derecede ilginç bir yaklaşım olacaktır.   

İlginizi çekebilir:

Gordon Freeman’dan Ellie’ye: Tüm Zamanların En İyi Video Oyun Karakterleri

Assassin’s Creed Codename Hexe geliştirici kim?

Assassin's Creed Codename Hexe

Assassin’s Creed Codename Hexe’in arkasındaki kesin Ubisoft stüdyosu Ubisoft Montreal’dir. Bu iki açıdan önemli olarak gösterilebilir. Birincisi, bu stüdyo seriyi 2007’de ilk oyunla başlatan stüdyo ve ikincisi, Assassin’s Creed Valhalla’da alışveriş merkezinin en büyük RPG tarzı girişinin arkasındaki ekip olarak karşımıza çıkıyor. Örnek vermek gerekirse; Far Cry 5, Far Cry New Dawn, Assassin’s Creed Origins ve Watch Dogs 2 oyununun arkasında Ubisoft Montreal stüdyosu bulunuyor. Son olarak Assassin’s Creed Codename yapımının yaratıcı yönetmen görevini üstlenen Clint Hocking, Ubisoft’un en geniş kapsamlı oyunlarından bazıları olan yukarıdaki oyunlardan birkaçında da aynı görevi yaptığını belirtelim.

İlginizi çekebilir:

Stresli Bir Günün Ardından Oynayabileceğiniz Zihin Rahatlatan 9 Oyun

Diğer bilinmesi gerekenler

Ekim 2023’te, Assassin’s Creed Mirage oyunundan dataminers tarafından keşfedilen kullanılmayan bir sahne, serideki gelecek değişikliklere işaret ediyor olabilir. Bu durum Hexe oyununu da etkileyebilir. Sahne, belki de başka bir gelecek oyun olan “Assassin’s Creed Neo” adını taşıyan bir dosyayı ve “Animus operatörü” olarak adlandırılan iki sesi içeriyor. Bu durum, doğrudan bir Hexe ipucu olmasa da serinin gelecek oyunlarından biri olarak, bu karanlık girişle nasıl bağlantılı olabileceğine dair spekülasyonlara yol açmıştır.

Ubisoft Montreal’den Yetenek Kazanım Uzmanı Yara Tabbara’nın LinkedIn gönderisine göre, Assassin’s Creed Codename Hexe, “seride kalıcı bir iz” bırakacak. Oyun hakkında daha fazla bilgi edinilmesi gerekiyor ancak bu durum, Hexe’nin Assassin’s Creed’i nasıl değiştirebileceği konusunda heyecan yaratıyor.

Ubisoft Forward 2022’de duyurulan Assassin’s Creed Codename Hexe’nin ilk fragmanı, karanlık bir orman ve yeni bir logo tasarımı sunuyor. Bu fragman, oyunun ne sunacağı ve geleneksel seriden nasıl ayrılacağı konusunda spekülasyon yapılmasına olanak tanıyor.

İlginizi çekebilir:

Hikaye, Oynanış, Sistem Gereksinimleri: Assassin’s Creed Mirage Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tum Makaleyi Oku