Dünyanın En Değerli Hava Yolu Şirketleri Belli Oldu: Türk Hava Yolları 8. Sırada

1 ay önce 26

Campanies Marcet Cap, dünyanın en değerli hava yolu şirketlerini açıkladı. 62 farklı küresel hava yolu şirketinin piyasa değerine göre sıralandığı listenin zirvesinde İrlanda merkezli Ryanair hava yolu şirketi var. En değerli hava yolları listesinin zirvesinde yer alan şirketin piyasa değeri ise 33,21 milyar dolar. Ülkemizin önemli şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları ise listenin sekizinci sırasında. Listede iki basamak yükselerek dünyanın en değerli hava yolu şirketleri sıralamasında önemli bir çıkış yapan Türk Hava Yolları’nın piyasa değeri ise Campanies Marcet Cap adlı internet sitesine göre 12,49 milyar dolar. Detaylara birlikte bakalım.

Campanies Marcet Cap isimli internet sitesi dünyanın en değerli hava yolu şirketlerini açıkladı

Piyasa değerine göre en büyük hava yolları, başlıklı listede tam 62 farklı küresel havacılık şirketi yer alıyor.

Dünyanın en değerli hava yolu şirketleri listesinin zirvesinde İrlanda merkezli Ryanair var

1985 yılında kurulan ve filosundaki 500’den fazla uçakla her yıl milyonlarca yolcu taşıyan Ryanair, 33,21 milyar dolarlık piyasa değeri ile listenin birinci sırasında yer alıyor.

Campanies Marcet Cap’a göre dünyanın en değerli ikinci hava yolu şirketi Amerika Birleşik Devletleri merkezli Delta Air Lines

Şirketin piyasa değeri ise 29,32 milyar dolar.

ABD merkezli bir başka hava yolu şirketi Southwest Airlines 17,01 milyar dolar piyasa değeri ile listenin üçüncü sırasında

Dünyanın en değerli dördüncü hava yolu şirketi ise InterGlobe Aviation

en değerli hava yolu şirketleri

Hindistan merkezli şirketin güncel piyasa değeri 15,81 milyar dolar. En değerli hava yolu şirketleri sıralamasının beşinci sırasında yine Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir hava yolu şirketi olan United Airlines Holdings yer alıyor. Şirketin piyasa değeri 17,72 milyar dolar.

Campanies Marcet Cap verilerine göre Singapore Airlines altıncı, Air China yedinci sırada

en değerli hava yolu şirketleri

Singapore Airlines 14,17 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyan en değerli yedinci hava yolu şirketi olarak dikkat çekiyor. Yedinci sıradaki Air China’nın piyasa değeri ise 13,95 milyar dolar.

Türk Hava Yolları dünyanın en değerli sekizinci hava yolu şirketi konumunda

Küresel çapta faaliyet gösteren 62 hava yolu şirketi içerisinde sekizinci sıranın sahibi olana Türk Hava Yolları’nın piyasa değeri ise 12,49 milyar dolar. İki basamak birden yükselerek dünyanın en değerli hava yolu şirketleri listesinde önemli bir çıkış yapan Türk Hava Yolları’nın başarısı THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından sosyal medyada da paylaşıldı. İlgili sıralamayı sosyal medya hesabından duyuran Ekşi “Türkiye büyüyor, THY yüksekten uçuyor. THY, dünyanın en değerli 8.hava yolu oldu. THY’yi büyüten sizlere ve THY ailesine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Listenin dokuzuncu sırasında 12,18 milyar dolar piyasa değeri olan China Southern Airlines yer alıyor

İspanya merkezli International Consolidated Airlines ise onuncu sırada. Şirketin güncel piyasa değeri 10,23 milyar dolar.

En değerli hava yolu şirketleri listesinin ilk 10 sırasında yer alan şirketler şu şekilde:

en değerli hava yolu şirketleri
  • Ryanair – İrlanda
  • Delta Air Lines – ABD
  • Southwest Airlines – ABD
  • InterGlobe Aviation – Hindistan
  • United Airlines Holdings – ABD
  • Singapore Airlines – Singapur
  • Air China – Çin
  • Türk Hava Yolları – Türkiye
  • China Southern Airlines
  • International Consolidated Airlines

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku