Elektrikli Dodge Charger tanıtıldı: Klasik kükreme devam ediyor!

1 ay önce 21

Dodge'un ilk elektrikli modeli Charger Daytona tanıtıldı. Elektrikli otomobiller sessizliği ile bilinse de Dodge Charger, klasik kükremesini devam ettirecek.

Murat Şahin 09.03.2024 - 10:35

Haberler - ntv.com.tr

 Klasik kükreme devam ediyor! - 1

Elektrik dönüşümüne sürecine Amerika'nın ikonik mdoelleri de oyun eğmeye başladı. Dodge, ilk elektrikli modeli Charger'ı tanıttı.

 Klasik kükreme devam ediyor! - 2

Çıkardıkları gürültülü seslerle ünlü markalardan olan Dodge, elektrikli arabaların sessizliğini de bozuyor. Elektrikli modellerin klasik yapay seslerinin ötesine geçen Dodge Charger'ın yeni Daytona Scat Pack ve Daytona R/T modelleri, en çok ses çıkarak elektrikliler olacak.

 Klasik kükreme devam ediyor! - 3

Stellantis'in Fratzonic Chambered Exhaust adını verdiği sistem, Hellcat seviyesinde ses çıkarabiliyor. Üstelik bu ses bir hoparlörden değil, hava akışını kanallardan geçirerek ses ve titreşim  yaratılan egzozdan geliyor.

 Klasik kükreme devam ediyor! - 4

Araç, 2024 yılından iki kapılı, 2025 yılında da dört kapılı olarak satışa çıkacak.

 Klasik kükreme devam ediyor! - 5

Ön tarafında ortadan kalkan ızgaranın yerini boydan boya uzanan LED farlar alıyor. İki elektrik motoruyla 630 beygir güç üretebilen Scat Pack, 0'dan 100'e 3,3 saniyede ulaşıyor. Powershot modunda bu güç 15 saniyeliğine 670 beygire yükseliyor. 

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip modelde 100,5 kWh'lık batarya paketi bulunuyor. 

 Klasik kükreme devam ediyor! - 6

Aracın giriş seviyesinde bulunan R/T versiyonunda ise maksimum güç 456 beygire iniyor. Powershot modunda ise 496 beygir.

 Klasik kükreme devam ediyor! - 7

R/T versiyonu 510 kilometreye kadar, Scat Pack ise 418 kilometreye kadar sürüş menzili sağlıyor.

Tum Makaleyi Oku