Emekli Olduğumu Nasıl Anlarım, Öğrenebilirim? & Tek Tıkla Öğren

1 ay önce 32

Emekli olduğumu nasıl anlarım sorgulaması özellikle EYT ile birlikte okurlarımın bana en çok sorduğu soru olmuştur. Emeklilik başvurunuza istinaden emeklilik sürecinizin ne durumda olduğu, emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı, ne zaman ve ne kadar maaş alabileceğiniz gibi tüm soruların cevabını e-devlet üzerinden sorgulama yaparak öğrenebiliyorsunuz. Bu içerikte emekli olduğumu nasıl öğrenirim sorusunu soranlar için e-devletten online olarak nasıl takip yapabilecekleri hakkında bilgi vereceğim.

Emekli olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Amekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim konusunda bir kaç alternatifiniz var. En kolayı tabi ki e-devletten sorgulamak. Bir alt başlıkta e-devletten bunu nasıl öğrenebileceğinizi adım adım anlatacağım.

Emekli olup olmadığımı nereden öğrenebilirim

E-devlete ilave olarak;

  • 7/24 Alo-170 hattını arayarak emeklilik başvuru durumunuzu, aylık bağlanıp bağlanmadığı hakkında bilgileri alabilirsiniz.
  • Buna alternatif olarak size en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi rehberlik servisinden sorgulama yaptırabilirsiniz.
  • Son alternatif bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi emeklilik servisini telefonla aramaktır. SGK telefon rehberi içeriğimizden güncel telefon numaralarına bakabilirsiniz.

E devlet emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Emekli olup olmadığımı nasıl anlarım sorusu en kolay e-devlette online sorgulama sonucu öğrenilir. Aşağıya sorgulama yapabileceğiniz e-devlet sayfalarının linklerini bırakıyorum. İlgili linklere T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz. Eğer Aylık Bilgisi Sorgulama ekranlarında henüz emekli maaşınız görünmüyorsa yine aşağıda bağlantısını paylaştığım E-devlet sayfasından SGK evrak takip sorgulaması yapabilirsiniz.

  • Bağkur emeklilik sorgulama: 4/B Aylık Bilgisi,
  • SSK emeklilik sorgulama: 4/A Aylık Bilgisi,
  • Emekli sandığı emekli maaşı sorgulama: 4/C aylık bilgisi.
  • Emekli SGK evrak takibi ve süreç takibi için SGK DYS Evrak Takibi. İlgili sayfadan e-devlet emeklilik evrak takibi 4a, 4b ve 4c için yapılabilmektedir. İlgili sayfada 4C, 4b ve 4A emeklilik işlemleri ve süreci hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Malülen emeklilik sonucu nasıl öğrenilir?

Malulen emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabı da aslında aynı. Malulen emeklilik başvurunuza ilişkin süresi SGK DYS evrak takip sistemi üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca malulen emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını, ne zaman ve ne kadar maaş alabileceğinizi de yine yukarıda ilgili menüler aracılığı ile sorgulayabilirsiniz.

Emekli olduğum yılı öğrenmek istiyorum

E-devlette yukarıdaki menüler aracılığı ile sorgulama yaparak size ilk defa emekli maaşı bağlanan tarih konusunda sorgulama yapabilirsiniz. Aylık başlangıç tarihi ilk emekli aldığınız yılı gösterecektir.

E Devlet’ten emekli olduğumu nasıl anlarım konusunda bilgi vermeye çalıştım. Eğer Ne zaman emekli olduğumu nasıl öğrenebilirim konusu hakkında bir sorunuz varsa yorum kısmından iletebilirsiniz.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku