Game of Thrones İle Kıyaslanıyor! Son Dönemin En Popüler Dizisi Shogun Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1 ay önce 32

Geçtiğimiz dönemde izleyicilerle buluşan Shōgun adlı dizi, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmış durumda. Öyle ki 1600 yılında Japonya’da, yüzyılı belirleyen bir iç savaş döneminde geçen bir hikayenin ele alındığı FX yapımı Shōgun’un son dönemin en popüler dizileri arasında olduğu rahatlıkla söylenebilir. Daha şimdiden dünyanın dört bir yanında geniş bir hayran kitlesi edinen diziyi Game of Thrones ile kıyaslayanlar bile var. İşte son dönemin en dikkat çeken yapımlarından biri olan Shogun dizisi hakkında bilmeniz gerekenler.

Hulu ve daha sonra da Disney+ ekranlarında izleyici ile buluşan Shogun son dönemin en popüler dizileri arasında yer alıyor

Kısa bir süre önce izleyicilerle buluşan dizi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son günlerin en çok izlenen ve en çok beğenilen yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Öyle ki Shogun’u dizi tarihinin unutulmaz yapımlarından Game of Thrones ile kıyaslayanlar, hatta ondan daha iyi olduğunu söyleyenler bile var. İşte tüm bunlar, Shogun’un gün geçtikçe hem daha çok insan tarafından izlenmesine hem de daha çok merak edilmesine neden oluyor. Henüz diziye başlamayan izleyiciler Shogun dizisi konusu ne, hangi platformda yayınlanıyor ve oyuncuları kimler gibi sorulara yanıt arıyor.

Shogun, James Clavell’in 1975 tarihli aynı adlı romanının modern bir uyarlaması

Modern bir uyarlama çünkü bu, yayınlandığı dönemde satış rekorları kıran kitaptan uyarlanan ilk dizi değil. 1980 yılında yapılan ve yine Shogun adıyla gösterime giren dizi de izleyiciler tarafından beğenilmiş, eleştirmenlerden tam not almış ve bazı önemli ödüllere layık görülmüştü. Ancak kitabın modern uyarlaması, 1980 yapımı diziden çok daha büyük bir yankı uyandırmış durumda.

Shogun, çok kısa bir sürede tüm dünyada önemli bir hayran kitlesi elde etmeyi başardı

shogun dizisi

Elbette bunda dizinin prodüksiyon kalitesinin, başarılı senaryosunun ve etkileyici oyuncu performanslarının da payı var.

Shogun hangi platformda yayınlanıyor?

James Clavell’in romanının özgün bir uyarlaması olan FX dizisi Shōgun, ilk kez 27 Şubat’ta FX ve Hulu ekranlarında izleyicilerle buluşmuştu. Ancak dizinin yayınlandığı platformlar arasında Disney+  da var.

Shogun dizisi konusu ne?

Tüm dünyada çok sayıda insanın büyük bir heyecanla takip ettiği bu tarih draması, 17. yüzyılda Japonya’nın kaderini belirleyecek iç savaş yıllarında geçen bir öyküye odaklanıyor. Japonya’da 1600 yılında geçen bu hikâyede dar anlamıyla Naipler Konseyi’ndeki düşmanlarının birleşmesinin ardından hayatta kalmak için mücadele eden Lord Yoshii Toranaga’nın heyecan dolu macerası konu ediliyor. Ancak Shogun’un hikaye bakımından çok katmanlı bir dizi olduğu söylenebilir. Feodal Japonya döneminde yaşanan olayların ekrana getirildiği yapımda politika, kültür, kültür çatışması gibi temalar, aksiyon ve şiddet gibi unsurlar ustalıkla işleniyor. Tüm bu ögelerin başarılı şekilde bir araya gelmesi ise ortaya seyir zevki yüksek bir dizi çıkarıyor.

Rachel Kondo ve Justin Marks popüler dizinin yaratıcıları olarak karşımıza çıkan isimler

shogun dizisi

Ayrıca dizinin yönetmen koltuğunda oturan birden fazla isim var. Jonathan van Tulleken, Charlotte Brandström, Hiromi Kamata ve Takeshi Fukunaga dizinin yönetmenlerinden bazıları.

Shogun dizisi oyuncuları kimler?

shogun dizisi

Sevilen dizinin başrolünde Hiroyuki Sanada yer alıyor Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow ve Fumi Nikaido gibi oyuncular Shogun dizisi ile izleyici karşısına çıkan diğer isimler.

Dizi kaç bölümden oluşuyor?

shogun dizisi

Tüm dünyada milyonlarca insan tarafından izlenen ve yayınlandığı platformların en beğenilen yapımları arasına giren bu tarih draması söz konusu olduğunda yanıtı merak edilen pek çok soru var. Shogun dizisi kaç bölüm de o sorulardan biri. Geçtiğimiz şubat ayında izleyicilerle buluşan dizi 10 bölümden oluşuyor.

Shogun dizisinin yeni sezonu olacak mı?

shogun dizisi

10 bölümden oluşan dizinin son ermesiyle hayranları, Shogun’un ikinci sezonuyla ekranlara dönüp dönmeyeceğini merak ediyordu. İşte bu hususta geçtiğimiz günlerde dizinin yapımcılarından Shogun hayranlarını üzen bir açıklama geldi. Justin Marks konuyla ilgili olarak “Hikâyeyi kitabın sonuna götürdük ve o cümlenin sonuna nokta koyduk.” ifadelerini kullanmıştı. Yani çok büyük bir ihtimalle Shogun dizisinin ikinci sezonu olmayacak. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku