LinkedIn Açıkladı: Türkiye’de, Çalışanların Kariyerini En Çok Geliştiren 10 Şirket

1 hafta önce 63

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemize de onlarca faklı alanda faaliyet gösteren sayısız şirket ve iş yeri var. Ancak bunlardan bazıları, çalışanları için sıradan bir iş yerinden çok daha fazla anlam teşkil ediyor. Çünkü bazı şirketler çalışanlarına sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilmeleri ve kariyerlerini ileriye taşıyabilmeleri için oldukça önemli fırsatlar sunuyor. Peki, ülkemizde, çalışanlarını iş yaşamında kıymetli fırsatlarla buluşturan şirketler hangileri? Sorunun yanıtı profesyonel iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn tarafından yayımlanan “Top Companies 2024” listesinde saklı. İş yaşamına dair hayli önemli olan ilerleme becerisi, yetenek gelişimi, şirket istikrarı, şirket dışı fırsatlar, şirketle ilişki ve cinsiyet çeşitliliği gibi unsurlar göz önünde bulundurularak hazırlanan liste çalışanlarının kariyerlerini geliştirmesine en çok olanak tanıyan şirketleri gözler önüne seriyor. İşte ülkemizde, çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler.

1. Koç Holding
çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

Koç Holding, ; Yapı Kredi, Arçelik, Tüpraş ve Aygaz başta olmak üzere çok sayıda önemli markayı ve şirketi bünyesinde bulunduran son derece önemli bir yapı.  Faaliyete başladığı 1926 yılından bu yana otomotiv, enerji, elektronik, perakende ve daha pek çok sektörde önemli bir iş hacmi oluşturan Koç Holding farklı kriterlere göre hazırlanan, çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler listesinin zirvesinde yer alıyor.

2. Sabancı Holding

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

Çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler listesinin ikinci sırasında ülkemizin önemli holdingleri arasında yer alan Sabancı Holding var. LinkedIn raporunda; satış, finans ve bankacılık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketin özellikle ticari bankacılık, yatırımcı ilişkileri ve hidrolik mühendisliği alanlarında çalışanların kariyer gelişimine ciddi katkı sağladığı ifade ediliyor.

3. Procter and Gamble

1987 yılından bu yana Türkiye’de tüketici ürünleri alanında faaliyet gösteren küresel bir şirket olan Procter and Gamble, çeşitli temizlik maddeleri, hijyen ve kişisel bakım ürünleri ile tanınıyor. Procter and Gamble, uyguladığı şirket politikaları sebebiyle çalışanlarının gelişimine en çok katkı veren firmalar arasında gösteriliyor.

4. Medtronic

Tıbbi cihaz üreticisi Medtronic LinkedIn Top Companies 2024 raporuna göre çalışanlarının gelişimine en çok katkı sunan dördüncü şirket. Raporda, özellikle biyomedikal mühendisliği, kardiyoloji ve radyoloji alanlarında faaliyet gösteren kişilerin, şirket bünyesindeki gelişim imkanlarından faydalanabileceği ifade ediliyor.

5. Türk Hava Yolları

Özellikle son dönemde küresel anlamda bir tanınırlık elde eden Türk Hava Yolları, ülkemizin en önemli markaları arasında yer alıyor. Tıpkı listedeki diğer köklü yapılar gibi Türk Hava Yolları da çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sunan yapılardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

6. Bayer

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

150 yılı aşkın geçmişe sahip Bayer, sağlık ve beslenme ile ilgili yaşam bilimleri alanlarında uzmanlaşmış dünya çapında bir inovasyon şirketi. Yaklaşık 70 yıldır ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Özellikle ilaç, tüketici sağlığı ve tarım alanlarına yoğunlaşan şirketteki en yaygın iş ünvanları satış elemanı, medikal satış temsilcisi ve satış yöneticisi.

7. Türkiye İş Bankası

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

Ülkemizin en köklü ve büyük bankalarından biri olan Türkiye İş Bankası, yatırımcı ilişkileri, ticari bankacılık ve ekonomi alanlarında kariyer inşa etmek isteyen kişiler için son derece cazip fırsatlar sunan bir yapı.

8. PepsiCo

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

Çalışanlarının mesleki gelişimine önemli şekilde katkı sağlayan, bu anlamda çalışanlarına kıymetli fırsatlar sunan iş yerlerinin bazı ortak özellikleri var. Söz gelimi istikrar, bu özelliklerden biri. İşte ülkemizde Pepsi ve Frito-Lay fabrikalarının sahibi olan, merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ve ürünlerini 200’den fazla ülke ve bölgede pazarlayan PepsiCo da çalışanlarının gelişimine en çok katkı veren firmaları listesinde kendisine yer bulmayı başarıyor.

9. Deutsche Post und DHL

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

Türkiye’nin de aralarında olduğu 220’yi aşkın ülke ve bölgede ekspres teslimat, yük taşımacılığı, tedarik zinciri yönetimi ve e-ticaret hizmetleri sunan Deutsche Post und DHL küresel bir lojistik ve posta şirketi. LinkedIn verilerine göre şirketin ülkemizde en yoğun şekilde faaliyet gösterdiği şehirler ise İstanbul, Kocaeli, İzmir.

10. L’Oréal

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler

LinkedIn tarafından hazırlanan Top Companies 2024 listesinde, çalışanlarının kariyerini en çok geliştiren işvereneler yer alıyor. Liste dikkatli bir şekilde incelendiğinde, bu şirketlerin hemen hepsinin faaliyetlerini uzun zamandır sürdüren ve kurumsal kültür oluşturmayı başarmış yapılar olduğu görülüyor. Listenin 10. sırasında yer alan Fransa merkezli güzellik ve kozmetik ürünleri üreticisi L’Oréal de o yapılardan biri.

LinkedIn verilerine göre Türkiye’de, çalışanlarının kariyer gelişimine ne çok katkı sunan şirketlerin tamamı şu şekilde:

çalışanların kariyerini en çok geliştiren şirketler
  • Koç Holding
  • Sabancı Holding
  • Procter and Gamble
  • Medtronic
  • Türk Hava Yolları
  • Bayer
  • Türkiye İş Bankası
  • PepsiCo
  • Deutsche Post und DHL
  • L’Oréal
  • Unilever
  • Abbott
  • Johnson & Johnson
  • Bosch
  • AstraZeneca

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku