Netflix’in İzlenme Rekorları Kıran Dizisi Baby Reindeer Hakkında 13 İlginç Bilgi

2 haftalar önce 47

Nisan ayında Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşan Baby Reindeer, daha şimdiden 2024’e damga vuran yapımlardan biri olmayı başardı. Başrol oyuncusu Richard Gadd tarafından yaratılan ve oyuncunun başından geçen tüyler ürpertici gerçek bir hikayeyi konu alan yapım, kısa sürede izlenme rekorları kırarak platformun en sevilen dizilerinden biri haline geldi. Baby Reindeer, Richard Gadd’ın takıntılı bir takipçi sebebiyle kâbusa dönen yaşamını ekrana getiriyor. Bu sarsıcı öykünün gerçekten yaşanmış olması ise dizinin popülaritesini artıran unsurlardan biri. Bununla birlikte diziye dair dikkat çekici başka detaylar da var. İşte Netflix’in izlenme rekorları kıran dizisi Baby Reindeer hakkında 13 ilginç bilgi.

1. Baby Reindeer gerçek bir hikayeyi ekrana getiriyor

Yazımızın girişinde de değindiğimiz gibi Baby Reindeer, dizinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu olan Richard Gadd’ın yaklaşık beş yıl boyunca takıntılı bir kadın tarafından takip edilmesini ve yaşamının altüst olmasını konu alıyor. Yani dizide gördüğümüz rahatsız edici durumların ve olayların büyük bölümü gerçekten yaşandı!

2. Dizideki mesajların ve maillerin tamamı gerçektekiyle aynı

Diziyi izlediyseniz takıntılı hayranının Richard Gadd’a binlerce mesaj, mail ve saatler süren ses kaydı gönderdiğini biliyorsunuzdur. Peki, ya dizideki bu mesajların ve maillerin harfi harfine gerçek hayattan alındığını biliyor musunuz?

3. Gerçek hayattaki karakterlerin isimleri değiştirildi

Dizide anlatılan şeylerin pek çoğu gerçekten yaşanmış olsa da Baby Reindeer gerçeğin tıpatıp kopyası değil. Söz gelimi çeşitli teknik ve hukuki nedenlerden dolayı dizideki karakterlerin isimleri gerçek hayattakilerden farklı.

4. Dizinin yaratıcısı Richard Gadd, “takipçisinin” kimliğini açığa çıkarmamak için büyük bir çaba harcadı

Gadd, dizi yayınlandıktan sonra takıntılı takipçinin ilgi çekeceğini ve bazı izleyicilerin kadının kimliğini bulmak için harekete geçeceğini biliyordu. Bu sebeple izleyicilere internette spekülasyon yapmamaları için çağrıda bulundu. Ayrıca kadının kimliğinin açığa çıkmamasını sağlamak için ciddi önlemler aldığını dile getirdi. Bu doğrultuda konuyla ilgili olarak “Onu gizlemek için o kadar çaba harcadık ki, kendisini tanıyacağını sanmıyorum. Ekran gelen şey duygusal bir gerçek, birinin gerçeklere dayalı profili değil.” ifadelerini kullandı.

5. Baby Reindeer, dizi olmadan önce tek kişilik bir tiyatro oyunuydu

6. Richard Gadd’ın ilk stand-up gösterileri tıpkı dizide gösterildiği gibi son derece başarısızdı

Baby Reindeer

7. Jessica Gunning, Martha rolü için başından beri Richard Gadd’ın aklındaki ilk isimdi

8. Martha karakterinin mail hesabı Lost dizisindeki gizemli rakamlardan oluşuyor

Dizideki mail hesabının kullanıcı adı ma4815162342. Ancak bu rastgele gibi görünen rakamlar izleyiciler için yabancı değil. Bunlar Lost dizisindeki meşhur lanetli rakamlar.

9. Teri karakterine hayat veren oyuncu Nava Mau, Baby Reindeer için bale öğrendi

Baby Reindeer

10. Dizinin çekimleri sırasında bir “yakınlık koordinatöründen” yardım alındı

Baby Reindeer

Yakınlık koordinatörleri seks veya çıplaklık içeren sahnelerin çekimlerinde oyuncuların rızasını ve güvenliğini sağlamak amacıyla görev alıyor. Ayrıca bu sahnelerin daha gerçekçi görünmesine katkı sağlıyor.

11. Richard Gadd’a göre Jessica Gunning, gerçek hayattaki takipçiyi kusursuz bir şekilde yansıtıyor

Baby Reindeer

12. Jessica Gunning, Martha karakterinin etkisinden kurtulmakta zorlandığını açıkladı

13. Dizide Richard Gadd’ın dahi hakkında bilgi sahibi olmadığı bazı gizemler var

Baby Reindeer

Dizinin ilk bölümünde yaşanan ve büyük bir merak konusu haline gelen olay da bunlardan biri. İzleyenlerin bildiği gibi ilk bölümde Martha karakteri üzgün bir şekilde Gadd’ın çalıştığı bara geliyor. Kadına yardımcı olmak isteyen Gadd ise ona bir bardak çay ikram ediyor ve yıllar sürecek takip öyküsü bu olayla başlıyor. Ancak o gün Martha’nın neden üzgün olduğu bilinmiyor. Richard Gadd ise gerçek Martha’nın neden üzgün olduğu sorusuna “Bilmiyorum ama hep merak ettim.” şeklinde bir yanıt veriyor. 

İlginizi çekebilir:

Yaratılan’dan Erşan Kuneri’ye: Netflix’te İzleyebileceğiniz Türk Yapımı 24 Dizi Ve Film

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku