Ölüm Aylığı Promosyon & Dul ve Yetimlere 5.000 TL Ödeme

1 ay önce 28

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Kurumdan ölüm ya da yetim maaşı alanlara 5.000 TL promosyon ödemesi yapılacak. Promosyon ödemeleri devlet bankaları tarafından yapılacak. Bu içerikte resmi olarak açıklanan Ölüm Aylığı Promosyon hakkından kimlerin hangi şartlarla yararlanabileceği hakkında bilgi verilecektir.

SGK ölüm aylığı promosyon kimler alacak?

SGK promosyon tutarı ölüm aylığı alan dul eş ve çocuklar için 5.000 liraya yükseltildi. Aslında bu mevcut emekli promosyonunun güncellenmiş hali. Daha önce devlet bankaları 3000 lira civarı ödeme yaparken son düzenleme ile en düşük tutar 5.000 TL olarak düzenlenmiştir. Yeni uygulamaya göre;

  • Özel bir bankadan daha önce promosyon alanlar devlet bankalarına geçiş yaparak 5.000 TL tutarında promosyon ödemesinden yararlanabilecek.
  • Mevcut maaş aldığı bankada daha önce promosyon ödemesi alan ancak 3 yılı tamamlamayanlar kalan tutarı mevcut bankasına ödemek zorunda.
  • Örneğin daha önce 3 yıl için 1.500 TL alan bir emeklinin promosyon süresi dolmasına 1 yıl varken 5.000 TL promosyondan yararlanmak için banka değişikliği talep etmesi durumunda bankaya 500 TL borcu kapatıp öyle taşıması gerekir.
  • Burada bankalar sadece ana para değil faizi de alabilirler.

Özetle bu 5000 liralık promosyon ek bir ödeme değildir. Mevcut emekli promosyon tutarının devlet bankaları için güncellenmiş halidir.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku