Oyunculuk Performansıyla İzleyicilerin Beğenisini Kazanan Lupita Nyong’o’nun En İyi 13 Filmi

2 haftalar önce 51

1 Mart 1983 tarihinde Meksika’da doğan ve Kenya’da büyüyen Lupita Nyong’o, oyunculuğun yanında film yönetmenliği de yapan başarılı bir isim. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazandığı 12 Yıllık Esaret, ilk uzun metrajlı filmi olmuştur. Ayrıca 2009 yılında kendisinin yazdığı In My Gens isimli belgeseli de yönetmiştir. Sizler için Lupita Nyong’o en iyi filmlerini bir araya getirdik. İşte en iyi Lupita Nyong’o filmleri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Gişe Başarılarıyla Zirveden İnmiyorlar! Sinema Tarihinde En Çok Hasılat Yapan 15 Film”

1. Black Panther (2018) – IMDb: 7.3
kara panter

Black Panther, Marvel evrenine ait bir süper kahraman filmidir. Filmde babasının vefatından sonra ülkesi olan Wakanda’da tahta çıkmak zorunda kalan T’Challa yeni kral olur. Teknolojide son derece ileri olan halk buna rağmen izole bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. T’Challa’yı son derece tehlikeli bir düşman beklemektedir. Halkının güvenliğini, izole yaşamlarını ve krallığı korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır. Lupita Nyong’o filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Chadwick Boseman, Letitia Wright ve Michael B. Jordan yer almaktadır.

2. Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022) – IMDb: 6.7

kara panter 2

Kral T’Challa’nın beklenmedik ölümünün ardından halk için derin bir yas başlar. Kız kardeşi Shuri ve T’Challa’nın annesi Ramonda, acı kayıpları ile yüzleşirken yeni bir savaş baş gösterir. Dünya, Wakanda’nın zenginliklerinin ve teknolojilerinin peşindedir. Wakanda için yeni bir dönem başlamaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Letitia Wright ve Danai Gurira gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

3. 12 Yıllık Esaret – 12 Years a Slave (2013) – IMDb: 8.1

12 yıllık esaret

Lupita Nyong’o filmleri arasında yer alan yapım birçok ödül almıştır. Lupita Nyong’o, filmde sergilediği oyunculuk performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanmıştır. Filmde, New York’ta özgür bir siyahi olarak, keman virtüözlüğü yapan Solomon Northup’ın hayatı anlatılmaktadır. İki adam tarafından kandırılıp köle olarak satılan Solomon için kötü zamanlar başlar. Burada köleliğin acımasız gerçekleri ile karşılaşır. 12 yıl süren esaretin anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender ve Brad Pitt yer alıyor.

4. Biz – Us (2019) – IMDb: 6.8

biz

Filmde Gabe ve Adelaide Wilson çifti, çocukları Zora ve Jason ile birlikte sahip oldukları yazlığa tatile giderler. Oradaki arkadaşları ile keyifli vakit geçirmeyi amaçlayan aile için kötü bir sürpriz onları bekler. Wilson ailesi kendilerine tıpatıp benzeyen dört kişinin siluetini görür. Bu andan itibaren gerilim dolu dakikalar başlayacaktır. Lupita Nyong’o filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph ve Yahya Abdul-Mateen II yer alıyor.

5. Kod 355 – The 355 (2022) – IMDb: 5.6

kod 355

Film, ölümcül bir silahın peşine düşen genç ve güzel ajanların konusunu anlatıyor. Bu ölümcül ve gizemli silah ne yazık ki paralı askerlerin eline geçer. Bunun üzerine CIA ajanı Mason Brown, MI6 müttefiki ve son teknoloji bilgisayar uzmanı Khadijah, eski rakibi Alman ajan Marie ve yetenekli Kolombiyalı psikolog Graciela güçlerini birleştirmek zorunda kalır. Dört kadın için amansız bir mücadele başlayacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Jessica Chastain, Diane Kruger ve Penélope Cruz yer almaktadır.

6. Küçük Canavarlar – Little Monsters (2019) – IMDb: 6.3

küçük canavarlar

Lupita Nyong’o filmleri arasında yer alan yapımda, Lupita, Miss Caroline olarak çok güçlü bir performans sergiliyor. Filmde içine kapanık ve özgüven sorunları yaşayan bir müzisyen olan Dave, küçük yeğeninin anaokulu öğretmeni Caroline’a aşıktır. Günün birinde okul bir tur düzenler ve Caroline ile vakit geçirmek isten Dave için bu son derece iyi bir fırsattır. Fakat gezide beklenmedik olaylar olur. Film, klasik zombi filmlerinden farklı olarak daha çok komedi odaklıdır. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Diesel La Torraca, Alexander England ve Josh Gad yer alıyor.

7. Katwe Kraliçesi – Queen of Katwe (2016) – IMDb: 7.4

Katwe Kraliçesi

Film, 1996 doğumlu şampiyon satranç oyuncusu Phiona Mutesi’nin gerçek hayat hikayesini anlatmaktadır. Uganda’nın başkenti Kampala’nın Katwe bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Phiona Mutesi, ailesi ile birlikte büyük zorluklarla yaşamlarını sürdürmeye çalışır. Bir gün Katwe’ye gelen Robert Katende çocukların hayatını değiştirecektir. Robert ile tanışan Phiona, satranç oyununda özel bir yeteneği olduğunu keşfeder. Artık Uganda’nn en büyük oyuncularından biri olurken sorumluluklarının yükünü taşımaya devam eder. Lupita Nyong’o filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Madina Nalwanga, David Oyelowo ve Nikita Waligwa yer alıyor.

8. Orman Çocuğu – The Jungle Book (2019) – IMDb: 7.4

Lupita Nyong'o Filmleri

Film, küçük yaşta ailesini kaybedip Hindistan ormanlarındaki bir kurt sürüsü tarafından yetiştirilen Mowgli’ni hayatına odaklanıyor. Ormandaki en iyi dostları ise ayı Baloo ve panter Bagheera’dır. Bu zamana kadar onların korumasında olan Mowgli’yi kabul etmeyen tek orman sakini ise kaplan Shere Khan’dır. Shere Khan yüzünden ormanı terk etmek zorunda kalan Mowgli için tehlike dolu bir yolculuk başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Neel Sethi, Idris Elba ve Bill Murray gibi oyuncular yer almaktadır.

9. Non-Stop (2014) – IMDb: 6.9

Lupita Nyong'o filmleri

Bill Marks, Hava Kuvvetleri’nden emekli olan bir askerdir. Artık yaptığı görev ise hava polisliğidir. Diğer uçuşlardan farklı olan bu seferde Bill’in telefonuna bir mesaj gelir ve 200 yolcunun kaderi artık onun ellerindedir. Yerden 12.000 metre yükseklikte geçen bu aksiyon dolu yapımın oyuncu kadrosunda Liam Neeson, Lupita Nyong’o, Julianne Moore ve Michelle Dockery yer almaktadır.

10. Kadın Kral – The Woman King (2022) – IMDb: 6.9

Lupita Nyong'o Filmleri

Filmde, 18. yüzyılda tamamı kadınlardan oluşan Batı Afrika’nın güçlü devletlerinden biri haline gelen Dahomey Krallığı anlatılmaktadır. Bir başka ismiyle Afrika Amazonlarının gerçek hayat hikayesi konu almaktadır. Aksiyon ve gerilim dolu yapımda, General Nanisca’nın sahip olduğu eşi benzeri görülmemiş, güçlü ve acımasız bir orduya liderliğini izliyoruz. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Viola Davis, Lashana Lynch ve John Boyega yer almaktadır.

11. Star Wars: Güç Uyanıyor – Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015) – IMDb: 7.8

Lupita Nyong'o Filmleri

Lupita Nyong’o filmleri arasında yer alan yapım Star Wars serisinin beşinci filmidir. Fakat izlenme sıralamasında yedinci film olarak karşımıza çıkmaktadır. Film, bu kez bir çöl hurdacısı olan Rey ve eski stormtrooper olan Finn üzerine odaklanıyor. Tekrar barışı sağlamak amacıyla Han Solo ve Chewbaca’ya katılmak zorunda kalırlar. Filmin zengin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Harrison Ford, John Boyega, Daisy Ridley ve Mark Hamill yer almaktadır.

12. Star Wars: Son Jedi – Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017) – IMDb: 6.9

Lupita Nyong'o Filmleri

Orijinal Star Wars üçlemesinin bitiminden otuz yıl sonrasında geçen yapım, Star Wars: Güç Uyanıyor filminde yaşanan olaylardan sonra başlamaktadır. General Leia Organa liderliğindeki direnişçilerden kurtulamayan Finn, Rose ve Dameron Poe bu durumu aşmak için plan yaparlar. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Daisy Ridley, Mark Hamill ve John Boyega gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor.

13. Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi – Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) – IMDb: 6.4

Lupita Nyong'o Filmleri

İlk Düzen’in yeni Büyük Lideri olan Kylo Ren, acımasız yönetimin altında umutsuzluğa kapılmaktadır. Rey, kendi içindeki gücü benimsemiş ve onu geçmişle tutan bağları koparmayı başarmıştır. Kylo Ren ve Ray arasındaki çatışma giderek dozunu artırır. Lupita Nyong’o filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Carrie Fisher, Daisy Ridley, Mark Hamill ve John Boyega yer almaktadır.

Tum Makaleyi Oku