Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda

1 hafta önce 36

Samsun'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak katledilen İngilizce öğretmeni Saadet Çay, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Saadet öğretmenin meslektaşları ve öğrencileri de katıldı.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 1

Samsun'un İlkadım ilçesinde boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurularak öldürülen ortaokul öğretmeni Saadet Çay'ın (43) cenazesi toprağa verildi.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 2

Kocası Adem Çay (48) tarafından öldürülen Saadet öğretmenin cenazesi, ailesince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Atakum ilçesi Özören Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 3

Burada helallik alınmasının ardından Çukurpınar Camisi'ne getirilen Saadet öğretmenin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında defnedildi.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 4

Cenazeye Saadet Çay'ın yakınlarının yanı sıra Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, arkadaşları, meslektaşları, öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 5

"ULUSAL VE ULUSLARARASI PEK ÇOK PROJEDE İMZASI VARDI"

Saadet Çay'ın görev yaptığı Belediye Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emel İnan, gazetecilere, kendisinin öğrenmeyi bırakmayan bir karakteri olduğunu belirterek, "O yüzden hep çok güzel öğretmen oldu. Çocukların yüreğine dokunabilen, anneliğini de öğretmenliğini de esirgemeyen güçlü bir kadındı. Çocuklar ona istediği gibi ulaşabiliyordu, onlarla diyalog kurabiliyordu. Ulusal ve uluslararası pek çok projede imzası vardı. Geldiğim yıllardan beri birlikte yaptığımız birçok proje var. Maalesef kaybettik." dedi.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 6

İlçede 19 Mayıs Mahallesi Hürriyet Sokak'taki bir apartmanda 6 Mayıs'ta Saadet Çay ile kocası arasında tartışma çıkmıştı. Silah çeken Adem Çay, eşine ateş ederek öldürmüştü. Gözaltına alınan zanlı, tutuklanmıştı.

Saadet öğretmene gözyaşlarıyla veda - 7

Cenaze törenine katılan Saadet öğretmenin öğrencileri ise, "Çok iyi bir öğretmendi. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Derslerimize yardımcı olurdu. Merhametliydi. Bütün öğrencilerini ayrı ayrı sever, ayrımcılık yapmazdı. Çok güler yüzlüydü. Yüzünde hiç gülücük eksik olmuyordu." diyerek gözyaşı döktü.

Tum Makaleyi Oku