Tablet Başvurusu Yap MEB Başvuru Formu Doldurma Ekranı

1 ay önce 23

Tablet başvurusu yap MEB başvuru formu doldurma ekranı ile bedava tablet başvurusu nasıl yapılır konusunda son dönemlerde birçok okurum soru iletmektedir. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak tablet vermektedir. Eğer tablet başvurusu yapmak istiyorum diyorsanız bu içeriğimizde konu hakkında tüm ayrıntıları bulabileceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet veriyor mu?

Öğrencilere tablet dağıtımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devam edilen bir uygulamadır. Uygulama kapsamında gereken şartları sağlayan öğrencilere ücretsiz olarak tablet verilmektedir. Pandemi ile birlikte yoğunlaşan tablet dağıtımı son deprem vakası ile özellikle deprem bölgesindeki çocuklara öncelik verilerek dağıtımına devam edilmektedir.

Milli eğitim bakanlığı tablet başvurusu hakkından kimler yararlanabilir?

Milli Eğitim tablet başvurusu hakkından yararlanabilmek için öğrencinin ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. İhtiyaç sahibi öğrenciler okul idaresi tarafından belirlenmekte ve tableti olmayan öğrenciler okul idaresi tarafından bağlı olunan Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü talep doğrultusunda tabletleri Bakanlıktan istemekte ve okul idaresi vasıtasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımını yapmaktadır.

Okullara tablet hangi sınıflara verilecek?

MEB ücretsiz tablet başvurusu hakkından 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler yararlanabilmektedir. Devlet okullarında örgün öğrenim gören ilk okul, orta okul ve tüm liste öğrencileri tablet başvuru formu aracılığı ile ücretsiz tablet başvuru hakkından yararlanabilmektedirler.

Öğrencilere tablet PC ne zaman verilecek?

Devlet tablet başvurusu genellikle eğitim öğretim dönemi başında okul idarelerince alınmaktadır. Dağıtımları da okullar açıldıktan 1-2 ay sonra ya da ikinci dönemin hemen başında gerçekleşmektedir. Ne zaman verileceği konusunda net bir tarih bulunmamaktadır.

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Tablet dağıtımı başvurusu online olarak MEB sayfasından ya da e-devlet gibi bir platformdan yapılamamaktadır. Bazı internet sitelerinde ücretsiz tablet başvurusu formu şeklinde formlar paylaşılmış. Ancak başvurular online olarak değil okul idarelerine yapılmaktadır.

Tablet başvurusu yap

Ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu için okul idaresine başvurmanız gerekiyor.

  • Öncelikle sınıf öğretmeninize durumu iletin ve tablet ihtiyacınız olduğunu belirtin.
  • Dilerseniz veliniz aracılığı ile de öğretmeninize tablet talebinizi iletebilirsiniz.
  • Öğretmen ve okul idaresi öğrenciler için tablet uygulaması kapsamında durumunuzu değerlendirir ve tablet ihtiyacınız olup olmadığını belirler.
  • İhtiyacınız olduğu belirlendiğinde tablet desteği kapsamında tablet alımı için sizin isminiz de Milli Eğitim Bakanlığı‘na bildirilir.

Tablet başvurusu formu

MEB tablet başvurusu formu doldur gibi bazı internet sitelerinde online başvuru formları ya da PDF şeklinde paylaşılan formlar görüyorum. MEB tablet başvurusu yapmak için online olarak geliştirilen bir uygulama ya da hazırlanan bir PDF, Word formu bulunmamaktadır. EBA tablet başvurusu okul idarelerine yapılmaktadır.

MEB tablet başvurusu sorgulama

Tablet başvuru sonucu sorgulama online olarak ya da telefonla yapılabilen bir işlem değildir. Tablet dağıtılacak okullar MEB tarafından talebe ve ihtiyaca göre belirlenmekte ve belirlenen zamanlarda yapılmaktadır. Bunun sorgulamasını yapabileceğiniz bir sistem bulunmamaktadır.

E-devlet tablet başvurusu

Ücretsiz tablet başvurusu içeriğimizin üst kısmında da ayrıntılı olarak belirttiğim gibi okul idarelerine yapılmaktadır. E-devletten ya da başka bir online platform üzerinden şu anda online olarak başvuru alınmamaktadır.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Tablet için nereye başvurmam gerekiyor?

Okul idaresine yapılması gerekiyor. MEB ücretsiz tablet başvuru formu ile okul idarelerine tablet başvurularınızı yapabilirsiniz.

Tablet yardımı devam ediyor mu?

Evet, tablet yardımı ihtiyaç sahibi öğrenciler için devam ediyor.

Okullarda dağıtılan tablet nasıl alınır?

Tabletin alınması için okul idaresine öğrenci ya da veli tarafından bedava tablet başvurusu formu ile başvurulması gerekiyor.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku