Timothée Chalamet’in Rol Aldığı Birbirinden Başarılı 15 Film

2 haftalar önce 110

27 Aralık 1995 tarihinde New York’ta doğan Timothée Chalamet, son zamanların en popüler ve başarılı aktörleri arasında yer alıyor. Tam adı Timothée Hal Chalamet olan aktör, kariyerine kısa filmlerde rol alarak başlamıştır. Günümüzde popüler bir oyuncu olmasını sağlayan sinema kariyerine ise Men, Women & Children ile adım atmış ve ardından Christopher Nolan’ın yönettiği Yıldızlarası filminde rol almıştır. Sizler için Timothée Chalamet filmlerini bir araya getirdik. İşte en iyi Timothee Chalamet filmleri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Oscar Ödüllü Oyuncu Leonardo DiCaprio’nun Tekrar Tekrar İzlemek İsteyeceğiniz 21 Filmi”

1. Dune: Çöl Gezegeni – Dune (2021) – IMDb: 8.0
Çöl Gezegeni

Timothee Chalamet filmleri arasında yer alan yapımda, asilzade Paul Atreides’in etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Paul Atreides, halkının ve kendi ailesinin geleceğini garanti altına almak için en tehlikeli gezegene seyahat etmek zorunda kalır. Dune gezegeni asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Bunun sebebi ise “baharat” adı verilen kaynağın sadece bu gezegende var olmasıdır. Birbirine rakip feodal aileleri izlediğimiz bu filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson ve Jason Momoa yer alıyor.

2. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki – Dune: Part Two (2024) – IMDb: 8.7

bölüm iki

İntikam savaşıyla başlayan bu serinin ikinci filminde Paul Atraides, Chani ve Fremen’lerle birleşir. İstemeden de olsa Mesih’e dönüşen Paul, artık kontrolü ele alıp aksiyon dolu bir maceraya atılır. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Austin Butler, Zendaya ve Rebecca Ferguson yer alıyor.

3. Wonka (2023) – IMDb: 7.0

Wonka

Filmin ilk uyarlamasından farklı olarak genç bir Willy Wonka izliyoruz. Filmde fabrikada çalışan Umpa Lumpa’larla nasıl tanıştığına da odaklanılıyor. Timothee Chalamet filmleri arasında yer alan yapım, önüne çıkan engellere rağmen pes etmeyen Willy Wonka’nın maceralarını gözler önüne seriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Hugh Grant, Rowan Atkinson ve Olivia Colman gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

4. Beni Adınla Çağır – Call Me by Your Name (2017) – IMDb: 7.8

Timothée Chalamet filmleri

Timothee Chalamet filmleri arasında bulunan Call Me by Your Name, 1983’ün yaz ayında geçmektedir. Başrol oyuncusunun canlandırdığı Elio, entelektüel bir ailenin 17 yaşındaki oğludur. Elio 17 yaşında olsa da yaşına rağmen çok zekidir. Bir gün, doktorasını sürdürmekte olan Oliver isimli Amerikalı bilim insanı, Elio’nun babasının yanına yıllık yaz stajyeri olarak gelir. Oliver geldikten sonra Elio ve Oliver’ın hayatları ebediyen değişecektir. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg ve Esther Garrel yer almaktadır.

5. Küçük Kadınlar – Little Women (2019) – IMDb: 7.8

küçük kadınlar

Bu filmde Amerikan İç Savaşı sonrası dört kız kardeşin hikayesini izliyoruz. Birbirlerinden tamamen farklı karakterlere sahip olan Meg, Jo, Beth ve Amy dört kız kardeştir. Amerika’da geçen filmde, babaları İç Savaş’a katılmıştır ve dört kız kardeşin anneleri ile beraber verdikleri yaşam mücadelesi anlatılmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson ve Eliza Scanlen yer almaktadır.

6. Yıldızlararası – Interstellar (2014) – IMDb: 8.7

yıldızlarası

Sayısız ödül kazanan Yıldızlararası, Cooper ailesine ve imkansız bir uzay görevine odaklanmaktadır. Cooper sahip oldukları arazilerde çiftçilik yaparak hayatını sürdürmektedir. Fakat aynı zamanda eski görevi olan NASA’daki işini de özlemektedir. Bir gün NASA’dan gelen teklife hayır diyemeyen Cooper bilinmez bir maceraya atılır. Temposu hiç düşmeyen filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Matthew McConaughey, Jessica Chastain ve Anne Hathaway yer almaktadır.

7. Kemikler ve Her Şey – Bones and All (2022) – IMDb: 6.8

Timothée Chalamet filmleri

Yamyamlığın işlendiği bu filmde, ilk kez üç yaşında insan etinin tadına varan Maren karakterine odaklanıyoruz. Maren her şeyi geride bırakarak bir yolculuğa çıkar ve burada kendi gibi sorunlu bir karakter olan Lee ile tanışır. Maren ve Lee’nin beraberliğinden kanlı ve tutkulu katil bir çift ortaya çıkar. İkili arasındaki bağ aynı zamanda tutku dolu bir aşka dönüşür. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance ve Michael Stuhlbarg yer almaktadır.

8. Güzel Oğlum – Beautiful Boy (2018) – IMDb: 7.4

Timothée Chalamet filmleri

Boşanmış bir ailenin çocuğu olan Nick uyuşturucu bataklığına düşer. Boşanmalarına rağmen rağmen ilgili bir baba olan David, bu durumu anladığında oğlu için büyük bir savaş vermeye başlar. Timothee Chalamet filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Steve Carell, Amy Ryan ve Maura Tierney yer almaktadır.

9. Kral – The King (2019) – IMDb: 7.3

the king

Hal, İngiltere tahtının varisidir. Fakat taht için gönülsüz bir prenstir. Kraliyet ailesine sırtını dönüp halk içinde yaşamını sürdürmeye karar vermiştir. Kralın ölümünün ardından mecburen kral olan Hal kaçtığı hayatı yaşamak zorunda kalır. Kral olarak bütün sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olan Hal için tüm zorluklar yeni başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson ve Ben Mendelsohn bulunmaktadır.

10. Uğur Böceği – Lady Bird (2017) – IMDb: 7.4

uğur böçeği

Birçok ödülü ve adaylığı bulunan başarılı filmde, Sacramento’da yaşayan Christine Macpherson’ın hikayesi anlatılıyor. Lise öğrencisi olan Christine, okulda yaşadığı sıkıntılar ve evdeki sorunlardan dolayı hayatı oldukça zordur. Üzerine annesi ile olan çatışması da eklenince tek hayali üniversite için New York’a gitmek olur. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Lucas Hedges ve Laurie Metcalf yer almaktadır.

11. New York’ta Yağmurlu Bir Gün – A Rainy Day in New York (2019) – IMDb: 6.5

Timothée Chalamet filmleri

New York’a hem Ashleigh’in işi hem de romantik bir tatil amacı ile yola koyulan çift, burada beklenmedik olaylar yaşayacaktır. Ashleigh ve Gatsby güneşli ve romantik bir hafta sonu geçirmeyi planlarken, şehre adım atmaları ile yağmura yakalanırlar. İşleri gereği ile yolları ayrılan çift, tekrar birleşmek için büyük çaba sarf edecektir. Timothee Chalamet filmleri arasında bulunan yapımda Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez ve Jude Law gibi ünlü oyuncular yer almaktadır.

12. Sıcak Bir Yaz Gecesi – Hot Summer Nights (2017) – IMDb: 6.4

Timothée Chalamet filmleri

Daniel utangaç bir gençtir. Asi komşusu ile birlikte boyundan büyük belalara bulaşır. Timothee Chalamet filmleri arasında yer alan yapımda, kolay para kazanmak uğruna girdiği türlü belalarla uğraşmak zorunda kalan Daniel’in başına gelenler gözler önüne seriliyor. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Maika Monroe, Alex Roe ve Emory Cohen yer almaktadır.

13. Don’t Look Up (2021) – IMDb: 7.2

Timothée Chalamet filmleri

Film, Dünya’yı yok edecek olan bir kuyruklu yıldız için herkesi uyarmaya çalışan iki gökbilimciyi konu alıyor. Altı aylık süre zarfında Dünya’yı yok edecek olan bu kuyruklu yıldız için medya turuna çıkarlar, fakat kimse onlara kulak asmaz. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett gibi ünlü oyuncular yer almaktadır.

14. Fransız Postası – The French Dispatch (2021) – IMDb: 7.1

Timothée Chalamet filmleri

Üç farklı hikayeyi konu alan film, 20. yüzyılda geçiyor. Film, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanlara odaklanıyor. Yıldızlar geçidi diyebileceğimiz bir kadroya sahip olan film, birçok ödüle aday gösterilmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson ve Adrien Brody yer almaktadır.

15. Vahşiler – Hostiles (2017) – IMDb: 7.2

Timothée Chalamet filmleri

1892 yılında başlayan film, Yüzbaşı Joseph Blocker’ın etrafında gelişmektedir. Bizzat başkandan emir alan Joseph’in görevi, Cheyenne ve reisi olarak bilinen Sarı Şahin ve ailesini sağ salim New Mexico’dan Montana’ya götürmektir. Uzun ve tehlikeli olan bu göreve bir de Joseph’in isteksizliği eklenince sanılandan daha zor geçecektir. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Christian Bale, Rosamund Pike ve Wes Studi yer almaktadır.

Tum Makaleyi Oku