Yaz Gelmeden Ünlü Model Gisele Bündchen’in Kulak Vermeniz Gereken Diyet Ve Egzersiz Alışkanlıkları

4 haftalar önce 28

Emekli futbol yıldızı Tom Brady ile olan 14 yıllık evliliğinin sona ermesinin ardından, Gisele Bündchen hayatında yeni bir döneme adım atıyor. 43 yaşındaki iki çocuk annesi Bündchen, zayıf ve çevik vücuduyla tanınıyor. Beslenme, fitness ve sağlık konularına dengeli bir yaklaşım benimseyen ünlü modelin yaşam tarzı birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. “Nourish” adında bir kitap çıkaran Bündchen’in hedefi, takipçilerine daha erişilebilir ve aile dostu tarifler sunmak. Kitabında, sık sık kullandığı malzemelerden bahsediyor. Ayrıca, denediği ama kendisine uymayan beslenme düzenlerini, karmaşık kişisel ve profesyonel yaşam stresiyle nasıl başa çıktığını anlatıyor. İşte ünlü model Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları 👇

1. Güne ılık limonlu su içerek başlıyor
Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları

Bündchen erken kalkmayı ve güne bir bardak ılık limonlu su ile başlamayı çok seviyor. Ilık suyu tercih ediyor çünkü bunun vücuda daha hafif geldiğini düşünüyor. Yeterli sıvı alımı, organlarımızın fonksiyonundan uyku kalitesine kadar her şeyi etkileyebilir. Bündchen günde 10 bardak su içmeye çalıştığını söylüyor. Bündchen, birkaç dakikalık meditasyonun ardından köpeklerini 30 dakikalık yürüyüşe çıkarıyor.

2. Diyetinin %80’i bitki bazlı

Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları

Nourish kitabında Bündchen diyetinin yaklaşık yüzde 80’inin bitki bazlı olduğunu söylüyor. Hatta birkaç sene vegan ve vejeteryan da olmuş. Bündchen bu beslenme şeklini sevmesine rağmen, anemi yaşadığını söylüyor. Demir takviyeleri işe yaramayınca Bündchen, diyetine kırmızı et ve diğer hayvansal protein türlerini eklemiş. Burada dikkat çekmek istediğimiz bir nokta var! Herkesin vücudu biricik ve kendine özeldir. Bu nedenle beslenme düzeninizi vücudunuzun ihtiyaçlarına göre ayarlamalısınız. Bunun için profesyonel bir destek alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Kilo Verme Konusunda Etkili Olduğu Kanıtlanmış Son Dönemlerin En Popüler 5 Diyeti

3. Çiğ sebzeleri evde hazır tutuyor

Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları

Bündchen birkaç yıl sadece çiğ gıdalarla beslenmiş ama sonunda bunun kendisine göre olmadığına karar vermiş. Ancak “çiğ beslenmek” hâlâ onun mevcut yeme tarzının bir parçası. Çiğ sebzelerin tadını ve dokusunu seviyor ve havuç, salatalık, kereviz ve turpları evinde hazır bulunduruyor.

4. Arada bir patates kızartması ve dondurma yiyor

Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları

Bündchen ara sıra patates kızartması, dondurma gibi besinleri tüketiyor. Ancak bu besinleri her gün yemiyor ve ertesi gün normal diyetine devam ediyor.

5. İşlenmiş gıdalardan uzak duruyor

Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları

Diyeti yıllar içinde gelişen Bündchen, yeme alışkanlıklarında esneklik gösteriyor. Ancak onun da bazı sınırları var, mesela abur cuburu kişisel olarak asla tüketmiyor.

6. Bitki çayı içmeyi seviyor

Bündchen, sindirim için zencefil ve nane, rahatlama için papatya ve melisa ve enerji artışı için limon otu ve yeşil çay gibi içecekler tüketiyor.

7. Kahve ve alkol tüketmiyor

Bündchen bu günlerde kahve içmiyor, bunun yerine kafeinsiz karahindiba çayını tercih ediyor. Yeni kitabına göre Bündchen, alkol kullanımında hiçbir sorun yaşamamasına rağmen iki yıldır içki içmiyor.

İlginizi çekebilir:

Daha Sağlıklı ve Uzun Bir Yaşamın Sırrı Olarak Bilinen Longevity Yaklaşımı Nedir?

8. Detoks suyu diyeti yapmıyor

Bündchen yıllarca, ara sıra detoks suyu diyeti yapmış. Ancak bunun dikkat ve bağlılık gerektirdiğini ve iş ile anne olmayı dengelerken bunu yapmanın zor olduğunu kabul ediyor.

9. Kardiyo ve ağırlık çalışmalarının yanı sıra yoga, sörf, trambolin gibi egzersizler de yapıyor

Nourish’te Bündchen, stresle başa çıkmak için uzun süredir yoga yaptığını belirtiyor. Bündchen, yoganın yanı sıra her gün birkaç farklı türde fiziksel aktivite yapmaya çalışıyor. Spor salonundaki ağırlık çalışmalarına ve kardiyoya ek olarak, bisiklete binmeyi, ata binmeyi, sörf yapmayı ve trambolinde zıplamayı seviyor.

Gisele Bündchen’in diyet ve egzersiz alışkanlıkları yazımızın sonuna geldik. Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku