Zenginlerin Ölümsüzlük İksiri Olarak Anılan Adrenokrom Nedir, Nasıl Elde Edilir?

1 ay önce 34

İnsanlık tarihinde; etrafını mitlerin, korku anlatılarının veya şehir efsanelerinin sardığı pek çok şey var. Modern zamanlardaki en ilginç komplo teorilerinden bazılarının merkezinde yer alan adrenokrom isimli kimyasal bileşik de etrafı yoğun bir sis perdesiyle çevrili şeylerden. Adrenokrom, kimileri için sıradan bir kimyasal bileşikten fazlası değil. Kimilerine göre ise çok daha kıymetli ve gizemli bir madde. Öyle ki adrenokrom bazı çevrelerde “zenginlerin ölümsüzlük iksiri” olarak anılıyor. Küresel çapta faaliyet gösteren örgütler tarafından kaçırılan çocuklardan elde edilen kimyasalın ultra zenginler, gizli örgütlerin mensupları ve hatta bazı Hollywood ünlüleri tarafından düzenli şekilde kullanıldığına inananların sayısı hiç de az değil. Peki, tüm bu ilginç iddiaların gerçekle bir ilgisi var mı? Adrenokrom nedir, nasıl elde edilir? Detaylara birlikte bakalım.

Adrenokrom isimli kimyasal bileşik günümüzdeki en ilginç komplo teorilerinden bazılarının merkezinde yer alıyor

Kimilerine göre basit bir kimyasal bileşikten fazlası olmayan adrenokromu “zenginlerin ölümsüzlük iksiri” şeklinde isimlendirenler de var

Dünya genelindeki pek çok insan, adrenokromun belirli bir zümre tarafından gençleşmek ve genç kalmak için kullanılan bir iksir olduğunu ileri sürüyor. Dünyaca ünlü bazı Hollywood yıldızları, ultra zenginler ve bazı gizli örgütlerin mensupları adrenokrom kullananlar arasında gösteriliyor.

Ancak yukarıda da değindiğimiz gibi bu iddialar birer komplo teorisi olmaktan öteye geçemiyor

Çünkü kimyasal bileşiğin bir tür ölümsüzlük veya gençlik iksiri olarak kullanıldığına dair somut kanıtlara rastlanmış değil. Buna karşın pek çok insan, içerisinde son derece korkutucu ve rahatsız edici unsurlar da barındıran “adrenokrom efsanesinin” gerçekliğinden şüphe duymuyor. Peki, ama adrenokrom nedir, adrenokrom nasıl elde edilir ve bu komplo teorilerinin kökeninde neler var?

Hayli ilginç komplo teorilerinin merkezinde yer alan bu kimyasal, adrenalinin oksidasyonu ile elde ediliyor

Adrenokrom

İnsan vücudunda eser miktarda bulunan adrenokrom, hakkındaki ilginç efsanelere uygun şekilde, canlı bir kırmızı renge sahip

Adrenokrom

Peki, bu ilgi çekici kimyasal bilim dünyası için ne ifade ediyor? Bilimsel açıdan ne işe yarıyor, hangi alanlarda kullanılıyor?

Her şeyden önce bilimsel araştırmalara göre adrenokrom psikoaktif bir madde değil

Adrenokrom

Yani uyuşturucu madde sınıfında yer almıyor. Molekülün halüsinojenik veya psikotropik etkileri bilimsel çalışmalarla doğrulanmış değil. Bu doğrultuda kimyasal, laboratuvar ortamında sentezlenip satışa sunulabiliyor.

Adrenokromun insan vücudu üzerindeki etkileri tam olarak bilinmiyor

Adrenokrom

Adrenokromun şizofreniyle bağlantılı olduğunu ve maddenin halüsinasyonlara yol açtığını iddia eden araştırmacılar da var. Bu iddiaların kökeninde ise 1950’li yıllarda gerçekleştirilen bazı çalışmalar yer alıyor. Yine de bu iddiaların bilim çevrelerinde pek kabul görmediğini hatırlatmakta fayda var. Bununla birlikte günümüzde adrenokromun tıp alanında nasıl kullanılabileceğine yönelik araştırmalar devam ediyor.

Adrenokrom hakkındaki sıra dışı iddiaların kökenleri 1950’li yıllara kadar uzanıyor

İngiliz yazar ve filozof Aldous Huxley tarafından kaleme alınan ve 1954 yılında yayımlanan The Doors of Perception (Algı Kapıları) isimli kitap, komplo teorilerinin tarihsel dayanak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Amerikalı yazar Hunter S. Thompson’ın 1972’de yayımlanan “Fear and Loathing in Las Vegas” adlı romanı ise komplo teorilerine ilham olan bir diğer eser. Kitapta, adrenokrom bir tür gençlik iksiri olarak anlatılıyor.

Dünya genelinde milyonlarca insan adrenokromun zenginler ve gizli örgütlerin mensupları tarafından kullanılan bir iksir olduğuna inanmaya devam ediyor

Öte yandan bu komplo teorilerinin ilk bakışta görünmeyen, hayli karanlık bir bölümü de var. Bazı teoriler adrenokrom bileşiğinin ölümsüzlük iksiri olarak kullanılabilmesi için “dehşete düşmüş küçük çocuklardan” sentezlenmesi gerektiğini ileri sürüyor. Bu paralelde çok sayıda insan küresel çapta faaliyet gösteren bazı örgütlerin sırf belirli zümrelere gençlik iksiri tedarik edebilmek için küçük çocukları kaçırdığını düşünüyor. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku