21. Yüzyılın En Çok Tartışılan Tarihçisi: Yuval Noah Harari’nin Okumanız Gereken Kitapları

2 haftalar önce 47

Profesör Yuval Noah Harari, 21. yüzyılın en çok tartışılan tarihçi ve filozoflarından biridir. Sapiens: İnsan Türlerinin Kısa Bir Tarihi, Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi, 21. Yüzyıl için 21 Ders gibi çok satan kitapların yazarıdır. Kitapları 65 farklı dilde 35 milyondan fazla satmıştır. 1976 yılında İsrail’de doğan Harari, 2002 yılında Oxford Üniversitesi’nden doktora derecesini almıştır ve şu anda Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesidir. Kitaplarının uluslararası başarısının ardından, 2019 yılında eşi Itzik Yahav ile birlikte Sapienship adlı şirketi kurmuştur. Sapienship, eğlence ve eğitim alanlarında projeleri bulunan bir sosyal etki şirketidir ve ana hedefi dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli küresel sorunlar üzerine kamu tartışmasına odaklanmaktır. İşte Yuval Noah Harari kitapları 👇

1. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens: İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi
Yuval Noah Harari kitapları

“Sapiens: İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi” ya da kısaca “Sapiens” Yuval Noah Harari kitapları arasında kesinlikle en bilineni ve okunanı diyebiliriz. Eser, adında da anlaşılacağı gibi, insan türünün evriminden başlayarak tarım devrimine, medeniyetin doğuşundan sanayi devrimine doğru var oluşumuzun kısa bir tarihini anlatıyor. “Sapiens”, insan türlerini, Homo Sapiens’in göçlerini, tarımın keşfiyle toplumsal ve kültürel değişimlerini, devletlerin ve dinlerin doğuşunu, teknolojik ilerlemelerin insanlığın yönünü nasıl değiştirdiğini ve günümüzdeki toplumun nasıl şekillendiğini inceliyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi

Yuval Noah Harari kitapları

“Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi” insanlığın geleceği üzerine odaklanan bir eser. Kitap, Harari’nin önceki kitabı “Sapiens: İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi”nin devamı niteliğinde. Harari, bilim, tarih ve felsefe ışığında insanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık arayışını incelerken, insanın evriminin bir sonraki aşaması olan “Homo deus” da tartışıyor. Kitap, Homo sapiens’in nasıl evrimleştiğini ve insan türünün etrafında döndüğünü iddia eden hümanist öğretinin doğuşunu da inceliyor. Aynı zamanda, insanı diğer hayvanlardan ve bilgisayar programlarından ayıran özelliklerin neler olduğunu sorguluyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Logoterapinin Geliştiricisi Viktor Emil Frankl’ın Okumanız Gereken 8 Kitabı

3. 21.Yüzyıl İçin 21 Ders

Yuval Noah Harari kitapları

“21. Yüzyıl İçin 21 Ders”, çağımızın en büyük zorluklarını ve sorunlarını ele alarak, bu sorunlarla başa çıkabilmek için çeşitli perspektifler sunuyor. Kitapta şu güne kadar eşi benzeri görülmemiş bir teknolojik gelişim ve ekonomik değişim ile nasıl başa çıkılacağı inceleniyor. Harari, önceki kitaplarında olduğu gibi, insanoğlunun evrimini ve insanlığın geldiği noktayı anlamak için derin bir bakış açısı sunuyor. Kitap, temel soruları tartışarak okuyucuları düşünmeye teşvik ediyor. Örneğin, teknolojinin insan olma anlayışını nasıl değiştirebileceği, yalan haberlerin etkileriyle nasıl başa çıkabileceğimiz, büyük veri çağında kişisel özgürlüklerimizi nasıl koruyabileceğimiz gibi konulara değiniyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Durdurulamayan İnsanlık: Dünyanın Hakimiyetini Nasıl Ele Geçirdik

“Durdurulamayan İnsanlık: Dünyanın Hakimiyetini Nasıl Ele Geçirdik” insanlığın tarih boyunca dünyanın hakimiyetini nasıl ele geçirdiğini ve bu süreçte hangi faktörlerin etkili olduğunu inceliyor. Yuval Noah Harari, kitapta insanlığın nasıl bugünkü konumuna geldiğini açıklıyor. Afrika savanlarından Grönland buzullarına kadar tüm dünyaya hükmeden insanlar bu noktaya nasıl geldi? Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Vakit Kaybetmeden Okumanız Gereken Franz Kafka Kitapları

5. Durdurulamayan İnsanlık – 2: Dünya Neden Adil Değil?

“Durdurulamayan İnsanlık – 2: Dünya Neden Adil Değil” ilk kitabın hemen ardından geliyor. Tarih kitaplarına bakarsanız krallar, kraliçeler ve komutanların hikayeleriyle dolu olduklarını görebilirsiniz. Peki, bazı insanlar saraylarda yaşarken diğerleri neden o sarayları temizlemek zorunda kaldı? Kitap insanlık tarihindeki adaletsizlikleri ve bu adaletsizliklerin günümüzdeki etkilerini inceliyor. Kitap, insanlık tarihindeki önemli dönemeçlerden biri olan tarım devriminin nasıl bir dönüşüm yarattığını ve bu dönüşümün günümüzdeki sosyal, ekonomik ve politik yapıları nasıl etkilediğini ele alıyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yuval Noah Harari kitapları listemizin sonuna geldik. Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Tum Makaleyi Oku