Aman Dikkat! Bir İlişkide Göz Ardı Etmemeniz Gereken 9 Uyarı İşareti

2 haftalar önce 25

Bazen, ilişkinizin sona ermek üzere olduğunu veya pek de yolunda gitmediğini fark etmeniz çok kolay olmayabilir. Ne yazık ki adım adım yaklaşan sona dair belirtileri zamanında anlayamamak, nihayetinde daha fazla acı çekmenize neden olur. Bu nedenle bir ilişkideki uyarı işaretleri dikkate almanız gereken şeylerdir. Bazı bariz belirtileri dikkatli ve doğru bir şekilde analiz etmek ise tüm yaşamınızı değiştirebilir. Çünkü pek çok durumda bu işaretler, partnerinizin görmenizi istediğiniz şeyi değil, gerçeği açığa çıkarır. İşte bir ilişkide asla göz ardı etmemeniz gereken uyarı işaretleri.

1. Gizliliğe fazla önem verilmeye başlandıysa

Partneriniz ani bir kararla telefon, sosyal medya veya mail gizliliği konusunda daha dikkatli davranmaya başladıysa, sizin de dikkatli olmanızda fayda var. Bir de uzun süre ortadan kaybolan, ulaşılmayan bir sevgiliniz varsa! Çünkü günden güne artan gizlilik bir ilişkideki uyarı işaretleri arasındadır.

2. Duygusal mesafe arttıysa

Partnerinizle aranıza giren duygusal mesafenin en ciddi uyarı işaretleri arasında yer aldığını belirtmeye gerek var mı? Bu bariz sese kulak verip ne istediğinizi düşünmeli ve harekete geçmelisiniz.

3. Gereksiz eleştiriler çoğaldıysa

Partneriniz, sizi gün geçtikçe daha çok ve daha sert eleştiriyorsa temkinli olun. Kendi eylemlerini haklı çıkarmaya çalışıyor olabilir. Sevdiğiniz kişi birdenbire , görünüşünüzü veya davranışlarınızı gereksiz şekilde eleştiren bir insana dönüştüyse farkında olmadan size ciddi bir uyarı işareti gönderiyor olabilir.

4. Rutinler değişiyorsa

Pek çok uzmana göre değişen rutinler de çoğu zaman dikkat edilmesi gereken uyarı işaretleri arasında yer alıyor. Çünkü söz gelimi daha fazla seyahat, daha uzun yürüyüşler veya daha fazla “iş toplantısı”  aynı zamanda partnerinizin yeni bir ilişki içerisinde olduğuna işaret edebilen güçlü kanıtlardır.

5. Bir anda dış görünüşe aşırı özen gösterilmeye başlandıysa

Herkes iyi görünmek ister, bu son derece normal. Fakat partnerinizin görünümündeki ani ve ciddi bir değişiklik, baştan sona yenilenen bir gardırop veya daha önce ortalarda görünmeyen bakım setleri ve alışkanlıkları dikkate almanız gereken uyarı işaretleri listesinde yer alıyor.

6. Olağan dışı harcamalar varsa

 ilişkideki uyarı işaretleri

Olağan dışı harcamalar çoğunlukla gizli masraflara işaret eder. Bir tarafın gizli masrafları olması ise ilişki için pek hayra alamet bir şey değildir! Sevgisizlik veya sadakatsizlik ise olağan dışı harcamaların temelinde yatan başlıca unsurlardır.

7. Birlikte daha az vakit geçiriliyorsa

Eğer partnerinizle eskisinden daha az vakit geçirmeye başladıysanız, partneriniz sizden uzaklaştıysa, geleceğe dair ortak planlar yapmaktan kaçınıyorsa, ilişkinize bir “üçüncü taraf” dâhil olmuş olabilir.

8. İletişim alışkanlıkları değiştiyse

 ilişkideki uyarı işaretleri

Birlikte olduğunuz kişi sizinle eskisi kadar konuşmuyor, sorularınıza kısa cevaplar veriyor, konuşurken göz teması kurmaktan kaçınıyor veya dikkati dağılıyorsa, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu düşünmeye başlayabilirsiniz. Uzmanlar partnerinizin iletişim alışkanlıklarındaki değişimleri olabildiğince ciddiye almanız gerektiğini belirtiyor.

9. Öfke sorunları bitmiyorsa

 ilişkideki uyarı işaretleri

Öfke ilişkinizin esas gündemi haline geldiyse, partneriniz en ufak olay ve durumlar karşısında aşırı tepki veriyor ve öfkeleniyorsa dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü tüm bunların kökeninde belki de tedirginlik, suçluluk ve yakalanma korkusu yatıyordur. Partneriniz kavga çıkarmaya, küçük konularda savunmaya geçmeye veya ani ruh hali değişimleri sergilemeye başladıysa, eylemlerini haklı çıkarmak veya şüpheyi saptırmak için bir mücadele veriyor olabilir. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku