Bayramda Sakinleşen İstanbul’un Tadını Doya Doya Çıkarmak İsteyenlere 8 Rota

2 haftalar önce 30

İstanbul kalabalıklaştıkça birçok kişinin tercihi de İstanbul’u İstanbul yapan yerler değil de daha köşe bucak, sessiz yerler oluyor. Tabii öyle yerler kaldıysa… 9 günlük bayramda ise şehirde yaşayanların büyük bir kısmının şehir dışına çıkması bekleniyor. İstanbul’da kalanlar için ise köşe bucak saklanma değil ortaya çıkma vakti. Normalde hınca hınç kalabalık olan, gitmeye cesaret edemediğimiz yerler bayram tatilinin özellikle 1. gününden itibaren çok güzel bir hal alacak. Elbette tahmin edildiği kadar kişi şehir dışına çıkarsa…

Hep birlikte İstanbul’un boşalmasını ve o sevdiğimiz, şehrin dokusunu oluşturan yerleri rahat rahat gezebilmeyi için heyecanla bekliyoruz. O an geldiğinde ise nereye gideceğinize karar vermeniz için size klasiklerden oluşan bir İstanbul rotası hazırladık…

1. Turistlerin üzerinize üzerinize gelmediği nostaljik bir manzara ümidiyle; İstiklal Caddesi


Özellikle son yıllarda Arap turistlerin akınına uğrayan İstiklal Caddesi’nde yürümek sabır istiyor. Bayramda bir nebze olsun rahatlayacağını düşündüğümüz İstiklal’de pasajları keşfedebilir, ara sokaklarda bir kahve içebilir, meşhur tatlıcılarında bayramı yaşayabilirsiniz. Belki akşama Nevizade’de bir plan yaparsınız…

2. Kumpir ve waffle denince akla ilk gelen; eşsiz boğaz manzarasıyla Ortaköy


Ortaköy zaman zaman o kadar kalabalık oluyor ki denizi görmek bile zorlaşıyor. Deniz kenarındaki mekanlarda yer bulmak ise işkenceye dönüşüyor. Ancak bayram boşluğundan yararlanıp Ortaköy’e giderseniz önce takıcıları gezip sonra kumpirle karnınızı doyurabilir, elinize aldığınız waffle ile denizin tadını çıkarabilirsiniz.

3. Hem şehir hem doğa; Maçka Parkı ve Moda Sahil


İster Anadolu ister Avrupa yakasında olun doğayla iç içe keyifli vakit geçirmek isterseniz Maçka Parkı ve Moda sahili sizi bekliyor olacak. Çoğu zaman adım atacak yer olmasa da tatil zamanı sere serpe yayılabileceğinizi ve ihtiyacınız olan sessizliği bulabileceğinizi ümit ediyoruz.

4. Tarihle iç içe; Sultanahmet


Uzun süredir İstanbul’da yaşayıp henüz birçok tarihi güzelliği görememiş, müzeleri ziyaret edememiş binlerce kişi var. Ne yazık ki bu şehrin koşuşturmacası sırasında böyle gezilere pek fırsat kalmıyor. Ancak bu bayram tatili tarihi gezilerin tam zamanı. Müzelerin ne zaman açık olduğunu kontrol edip tarihi Sultanahmet‘in tadını çıkarabilir, Ayasofya’yı, Yerebatan Sarnıcı’nı keşfedebilir ve tarihi köftecilerde karnınızı doyurabilirsiniz.

5. 90’lara yolculuk; Kuzguncuk


Eski evleri, minik dükkanları, güzel sokakları ve tarihiyle Kuzguncuk sizi alıp 90’lara götürecek. Normalde oldukça kalabalık olsa da bayramda sakince gezmek harika olabilir. Gitmişken Kuzguncuk Bostanı’na da uğramayı unutmayın.

6. İstanbul’a tepeden bir bakış; Galata Kulesi


Galata Kulesi’ne çıkan sokaklar bile muhteşem. Bu nedenle herhangi bir İstanbul turuna İstanbul’un ikonikleşmiş simgelerinden Galata’yı eklememek olmaz. Önce ara sokaklarında küçük bir keşfe çıkıp galerileri, sanat atölyelerini ziyaret edebilir daha sonra kulenin dibindeki restoranlardan birinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Belki hiç sıra beklemeden Galata’ya çıkma şansı bulursunuz, kim bilir…

7. İstanbul’a karşıdan bakmak; Adalar


Fotoğraf Kaynak
Yine son dönemlerde adım atılamaz hale gelen Adalar‘dan birini seçip keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Büyükada’ya giderseniz Ayayorgi Kilisesi’ne tırmanmayı, Reşat Nuri Güntekin Evi’ni ziyaret etmeyi, dondurmasından yemeği, tarihi köşkleri keşfetmeyi unutmayın. Ama asla ve asla faytonlara binmeyin!

8. Son dönemin gözdesi; Balat


Balat denince akla hemen tarihi sokakları ve küçük kahvecileri geliyor. Ancak Balat tarihi bir keşfe çıkmak için de oldukça uygun bir yer. Gitmişken mutlaka antikacıları ziyaret edin, tasarım evlerine ve atölyelerine uğrayın, konsept kafelerde birer kahve için, renkli evlerin önünde bol bol fotoğraf çekin, mutlaka tarihi turşucularda turşu yiyin ve Fener Rum Erkek Lisesi’ni ziyaret edin.

Tum Makaleyi Oku