Dark’ı Beğenenlerin Bir Solukta İzleyeceği Gizem Ve Gerilim Dolu 14 Dizi

2 haftalar önce 24

Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından yaratılan Alman yapımı Netflix dizisi Dark, izleyicilerde büyük bir gizem uyandırmayı başardı ve her sezon üzerine daha da fazla gizem ve gerilim kattı. Almanya’daki bir kasabadaki çocukların kaybolması ile başlayan dizi, dört farklı ailenin ilişkilerini, karanlık geçmişlerin gün yüzüne çıkmasını ve üç nesli kaplayan bir gizemi konu aldı. Dark dizisini sevenlerin büyük bir keyifle izleyeceği benzer dizileri bir araya getirdik. İşte Dark benzeri diziler.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “İzlerken Tırnaklarımızı Yediğimiz Gerilim Dolu 18 Dizi”

1. Fringe (2008-2013) – IMDb: 8.4
Fringe

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no’lu uçak, kimyasal bir saldırıya maruz kalmış bir şekilde tüm yolcuları ve mürettebatıyla birlikte iniş yapar. Bu olayı araştırması için FBI Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott bir patlama sonrası komaya girince, Olivia olayları daha da derinden araştırmak için 17 yıl hükümet için çalışmış ama artık akıl hastanesinde yatan bilim insanı Bishop ve oğlu ile birlikte çalışır. Dark benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Anna Torv, John Noble ve Joshua Jackson yer alıyor.

2. 1899 (2022) – IMDb: 7.3

1899

Uzun bir zaman önce kaybolan bir gemi, Atlas Okyanusu’nda sürüklenmiş bir halde bulunur. İşin ilginç kısmı ise geminin içinde sadece bir yolcu vardır. Fakat gerçekler hiç de göründüğü gibi değildir ve çözülmesi gereken pek çok bilmece vardır. Alman yapımı Netflix dizisinin oyuncu kadrosunda Emily Beecham, Andreas Pietschmann ve Mathilde Ollivier yer alıyor.

3. Black Spot (2017-2019) – IMDb: 7.4

Dark benzeri diziler

Dark benzeri diziler arasında bulunan Black Spot, Fransa’da ıssız ormanların içerisinde bulunan Villefranche isimli kasabada geçiyor. Telefonun çekmediği bu kasabada suç oranı artış gösterir ve insanlar kaybolmaya başlar. Bunun üzerine bir dedektif ile yeni bir savcı, esrarengiz fenomeni ve korkunç cinayetleri araştırır. Dizinin oyuncu kadrosunda Suliane Brahim, Hubert Delattre ve Camille Aguilar yer alıyor.

4. Lost (2004-2010) – IMDb: 8.3

Lost

Bir uçak kazasından sağ kurtulanlar, görünüşte ıssız bir tropik adada hayatta kalabilmek için birlikte çalışmak zorunda kalırlar. Ancak ada ve içerisinde bulunan sayısız gizem ve olay, tüm yolcuların hayatını teker teker değiştirecektir. Dizinin oyuncu kadrosunda Matthew Fox, Josh Holloway, Evangeline Lilly, Daniel Dae Kim ve Michael Emerson yer alıyor.

5. Manifest (2018-2023) – IMDb: 7

Manifest

Bir uçak kalkış yaptıktan sonra kaybolur ve yıllar sonra geri iniş yapar. Aradan yıllar geçse de, uçakta bulunan yolcular bir gün bile yaşlanmamıştır. Onların yokluğunu tamamen kabullenmiş bir dünyaya iniş yapan yolcuların oldukça ilginç ve gizemli gerçeklerle yüzleşmeleri gerekecektir. Dizinin oyuncu kadrosunda Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, Jack Messina ve J.R. Ramirez yer alıyor.

6. Continuum (2012-2015) – IMDb: 7.6

Continuum

2077 yılından gelen bir dedektif, kendisini günümüz Vancouver’ında sıkışıp kalmış bir halde ve gelecekten gelen acımasız suçluları ararken bulur. Dark benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Rachel Nichols, Erik Knudsen, Luvia Petersen, Victor Webster ve Stephen Lobo yer alıyor.

7. Under the Dome (2013-2015) – IMDb: 6.5

Dark benzeri diziler

Görünmez ve gizemli bir güç alanı, Maine, ABD’deki küçük Chester’s Mill kasabasının üzerine çökerek, uygarlığın geri kalanından kopmuş sakinleri içeride hapseder. Kapana kısılmış kasaba halkı, kubbenin sırlarını, amacını ve kökenlerini keşfetmeli ve aynı zamanda birbirleri hakkında bildiklerinden daha fazlasını öğrenmelidir. Stephen King’in romanından uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Mike Vogel ve Dean Norris yer alıyor.

8. Doctor Who (2005-2022) – IMDb: 8.6

Doctor Who

Rose Tyler, kendisine Doktor denilen biriyle tanıştıktan sonra hayatı tamamen değişir. Çok fazla zaman geçmeden ailesiyle birlikte tüm dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Bundan sonra yapması gereken tek şey kurtuluş yolunu bulmaktır. Dizinin oyuncu kadrosunda Jodie Whittaker, Billie Piper, Matt Smith ve Peter Capaldi yer alıyor.

9. 12 Monkeys (2015-2018) – IMDb: 7.7

Dark benzeri diziler

2035 yılında çok tehlikeli bir virüs yüzünden dünya nüfusunun küçük bir kısmı hayatta kalabilmiştir. Virüsün etkilerinden korunmaya çalışan insanlar yer altında yaşamaya başlamıştır. Salgına bir çözüm bulmak isteyen bilim insanları, zamanda geriye giden bir makine icat ederler. Bu makineyle geçmişe gönderilecek ilk kişi ise eski bir mahkum olan James Cole olur. James makine ile geçmişe gittiğinde kendini bir akıl hastanesinde bulur ve kimse onun gelecekten geldiğine ve gelecekte büyük bir salgın olacağına inanmaz. Dizinin oyuncu kadrosunda Aaron Stanford, Amanda Schull, Emily Hampshire ve Noah Bean yer alıyor.

10. The Expanse (2015-2022) – IMDb: 8.5

Dark benzeri diziler

Siyasi aktiviste dönüşen zengin kızdan birinin ortadan kaybolması, bir dedektifin, bir buzkıran kaptanının ve bir diplomatın yollarının kesişmesine sebep olur. Bu üçlü, Dünya, Mars ve Kuşak arasındaki siyasi gerilimin ortasında en büyük komployu açığa çıkarır. Dark benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Cara Gee, Steven Strait, Shohreh Aghdashloo ve Thomas Jane yer alıyor.

11. Homecoming (2018-2020) – IMDb: 7.4

Dark benzeri diziler

Dark benzeri diziler arasında bulunan Homecoming, gizli bir devlet tesisinde çalışan insanların yaşamlarını ve bu tesiste yaşanan olayları konu alıyor. Dark benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Julia Roberts, Stephan James, Bobby Cannavale ve Janelle Monáe yer alıyor.

12. Westworld (2016-2022) – IMDb: 8.5

Dark benzeri diziler

İşlerin oldukça ilginç olduğu bir gelecekte geçen dizi, zengin insanlara hitap eden bir eğlence parkını konu ediniyor. Yeterli parayı ödeyen ziyaretçilerin katılım gösterebildiği bu yerde yapay zekalar kullanılmakta. Eğlence parkının vahşi batı temalı kısmında bir sorun ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu sorundan sonra eğlenmek için gelen ziyaretçiler peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışırlar. Dizinin oyuncu kadrosunda Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Ed Harris, James Marsden, Tessa Thompson ve Anthony Hopkins yer alıyor.

13. The Haunting of Hill House (2018) – IMDb: 8.6

Dark benzeri diziler

Geçmişle şimdiki zaman arasında gidip gelen parçalanmış bir aile, eski evlerine dair unutulmaz anılarla ve onları oradan uzaklaştıran korkunç olaylarla yüzleşir. Mini dizinin oyuncu kadrosunda Victoria Pedretti, Kate Siegel, Henry Thomas ve Oliver Jackson-Cohen yer alıyor.

14. Counterpart (2017-2019) – IMDb: 8

Dark benzeri diziler

Birleşmiş Milletler’e bağlı olan bir casusluk ajansında çalışan Howard Silk, yaklaşık 30 yıldır çalıştığı şirkette yaptığı iş hakkında çok az bilgi sahibidir. Şirkette alt bir pozisyonunda çalışan Howard, terfi almak ve şirkette başka bir pozisyona geçmek ister. Fakat istediği terfi gerçeklerle yüzleşmesini sağlar. Howard, şirkette paralel bir boyuta açılan gizli bir kapıyı keşfedince tehlikeli bir dünyaya adım atar. Dark benzeri dizilerin arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda J. K. Simmons, Harry Lloyd ve Nazanin Boniadi yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku