Griselda Blanco’dan Juana Barraza’ya: Korkunç Eylemleri İle Tarihe Geçen 8 Kadın Seri Katil

2 haftalar önce 30

Tarihteki korkunç seri katillerin peşinde bir yolculuğa çıkarsanız, rastladığınız ayak izlerinin erkeklere ait olduğunu görürsünüz, genellikle! Evet, tarih tıpkı erkekler gibi son derece korkunç eylemlere imza atan, onlarca masum insanı acımasızca katleden kadın seri katillere de ev sahipliği yapıyor. Üstelik söz konusu, tarihteki kadın seri katiller olduğunda, liste sandığınızdan kabarık. İşte Griselda Blanco’dan Juana Barraza’ya korkunç eylemleri ile adını tarihe yazdıran 8 kadın seri katil.

1. Gertrude Baniszewski

En korkunç kadın seri katiller listemizin ilk sırasında 1929 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen ve “İşkence Anası” olarak da anılan Gertrude Baniszewski adlı canavar yer alıyor. Yoksul bir kadın olan Gertrude Baniszewski hem fiziksel hem de zihinsel sağlık sorunları ile mücadele ediyordu. 1965 yılında Sylvia Likens adlı kıza ailesinin müsait olmadığı zamanlarda haftalık 20 dolar karşılığında bakıcılık yapıyordu. İşte korkunç katilin en ünlü kurbanı da bu talihsiz kızdan başkası değildi. Gertrude Baniszewski, 16 yaşındaki Sylvia Likens adlı kıza önce korkunç şekilde işkence etti, ardından genç kızın yaşamına son verdi.

2. Leonarda Cianciulli

Tarihteki en ünlü kadın seri katiller arasında yer alan İtalyan Leonarda Cianciulli, listemizin ikinci sırasında. Correggio’nun Sabun Yapımcısı olarak da ünlenen bu acımasız seri katil, neden mi bu şekilde anılıyordu? 1893 yılında İtalya’da dünya gelen Cianciulli, son derece trajik bir yaşam sürdü. İşte kayıplarla dolu bu trajik yaşam kadının akli dengesinin iyiden iyiye bozulmasına ve batıl inançlarla çevrili bir manevi dünyaya hapsolmasına sebep oldu. Leonarda Cianciulli, 1939-1940 yılları arasında 3 kadın komşusunu öldürdü, cesetlerini sabun ve kek yapımında kullandı ve yaptığı ürünleri yakınlarına hediye etti.

3. Irma Grese

“Auschwitz’in Sırtlanı” Irma Grese, 1923 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Sorunlu bir evde büyüyordu. Aynı dönemlerde Nazilerin yükselişi başlamıştı. Grese, sıkıntılı ev yaşamından uzaklaşmanın yolunun Nazi ideolojisi için sokağa çıkmakta buldu, gönüllü olarak Nazilere katıldı. Ravensbrück Auschwitz ve Bergen-Belsen gibi toplama kamplarına gönderildi. Bu kamplarda toplamda yaklaşık 30.000 kadın mahkumun sorumluluğu kendisine teslim edildi. Irma Grese, görevlendirildiği çalışma kamplarında bir terör saltanatı kurmakta gecikmedi. Mahkumlara işkence etmekten ve onları öldürmekten büyük bir zevk alıyor, onları sıklıkla gaz odalarına göndermekten çekinmiyordu. Sayısız insanın ölümünde doğrudan parmağı olan Irma Grese, II. Dünya Savaşı’nın ardından yargılandı ve kasım 1945’te idam edildi.

4. Juana Barraza

1957 yılında Meksika’da dünyaya gelen Juana Barraza, kadın seri katiller içerisinde ayrıcalıklı bir konuma sahip. Çünkü bu katillerden pek azı onun kadar acımasız! Barraza, pek çok seri katil gibi zorlu bir çocukluk ve gençlik dönemi geçerdi. Yaşadığı bu zorlu hayatın neden oluğu öfkeyi ise yaşlı kadınlara yöneltti. “”Yaşlı Kadın Katili” olarak da anılan bu profesyonel güreşçi, 1998-2006 yılları arasında 16 kadını öldürmekten tam 759 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak uzmanlar ve Meksika basını tarihteki en korkunç kadın seri katillerden biri olarak anılan Barraza’nın kurbanlarının sayısının 42 ila 48 arasında değiştiğini ifade ediyor.

5. Amelia Dyer

1837 yılında İngiltere’de Amelia Dyer isimli bir kadın dünyaya geldi. Elbette o zamanlar bu kadının insanlık tarihindeki en büyük canilerden biri haline geleceğini kimse bilmiyordu. 1859 yılında hemşirelik eğitimi aldı. Bu tarihten sonra ise para karşılığı bebeklerinden kurtulmak isteyen, maddi durumu iyi olmayan anne babalara yöneldi. Korkunç seri katil, bebekleri ailelerinden alıyor ve soğukkanlı bir şekilde onları öldürüyordu. Elbette bu canavarın korkunç eylemleri yanına kâr kalmadı. 1869 yılında yakalandı ve idam edildi. Yaşamı boyunca kaç bebeğin canına kıydığı ise tam olarak bilinmiyor. Ancak en azından yüzlerce bebeğin canına kıydığından hiç kimsenin şüphesi yok.

6. Griselda Blanco

kadın seri katiller

Geçtiğimiz günlerde Netflix ekranlarına izleyici ile buluşan bir dizinin ardından yeniden gündeme gelen Griselda Blanco, tarihteki en ünlü kadın suçlulardan. Doğrudan ve dolaylı şekilde ölümünden sorumlu olduğu insanlar düşünüldüğünde aynı zamanda bir seri katil. 1943 yılında Kolombiya’da şiddet dolu bir dünyaya gözlerini açan Griselda Blanco “Kokain Kraliçesi,” “Vaftiz Anne,” “Kara Dul” ve “Patron” gibi ünvanlara sahip olduğu bir suç kariyeri inşa ederek tarihe geçmişti.

7. Myra Hindley

kadın seri katiller

1942 yılında İngiltere’de dünyaya gelen Myra Hindley, suç ortağı Ian Brady ile birlikte akılalmaz eylemlere imza atan ve bir dönem İngiltere’nin en korkunç kadını olarak anılan seri katil. İkilinin başrolünde yer aldığı en ünlü vaka ise 1963-1965 yılları arasında Manchester kentinde ve çevresinde gerçekleşen Moors Cinayetleri. İkili Moors Cinayetleri olarak adlandırılan olayda yaşları 10 ila 17 arasına değişen 5 çocuğu acımasızca katletmişti.

8. Belle Gunness

kadın seri katiller

Belle Gunness, Brynhild Paulsdatter Størseth adıyla 1859 yılına Norveç’te dünyaya geldi. 1881 yılında ise hayli kötü şöhretli bir kariyer yapacağı Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Bu acımasız kadın, kurbanlarını kendisiyle evlenmek isteyen erkekler arasından seçiyordu. Hatta sırf cinayet işleyebilmek kendisi de çeşitli gazetelere evlenmek istediğine dair ilanlar veriyordu. Kadının ABD’nin Indiana eyaletindeki evinde yapılan aramalarda çok sayıda erkek cesedi ele geçirilmişti.

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku