İzledikten Sonra Uzun Süre Etkisi Altında Bırakan 14 Çarpıcı Film

2 haftalar önce 30

Sinema tarihinin başlangıcından bu yana aksiyondan komediye, bilim kurgudan drama ve romantizmden biyografiye kadar pek çok farklı kategoride filmler çekildi. Bu filmlerden bazıları seyirciler tarafından çok sevilirken, diğerleri ise yeteri kadar ilgi görmedi. Ancak sinema tarihinde bazı filmler var ki, sadece bir kez izlemek bile uzun süre etkisinden çıkamamanızı sağlıyor. Öyle ki, bu filmleri izledikten sonra günlerce, haftalarca ve belki de aylarca aklınızdan çıkaramıyorsunuz. Sizler için etkisi altında bırakan filmleri bir araya getirdik. İşte etkisi altında bırakan filmler.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “İnsan Zihninin Karanlık Tarafını Gösteren 20 Beyin Yakan Film”

1. The Skin I Live In (2011) – IMDb: 7.6
Etkisi altında bırakan filmler

Estetik cerrahı Dr. Robert Ledgard, karısı araba kazasında yanarak ölmekten kurtulduktan sonra onun için insan ve domuz kanı karışımı ile bir deri üretir. Ancak eşi yanmış vücudunu gördükten sonra intihar edince, küçük kızla birlikte babası altüst olur. Bir gün kız büyüdüğü zaman psikolojisini bozan bir olay yaşayacak ve Dr. Robert Ledgard, intihar eden karısı için yaptığı deriyi kızının psikolojisini bozan kişi üzerinde deneyecektir. Şok etkisi yaratan filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Antonio Banderas, Elena Anaya ve Jan Cornet yer alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Henüz İzlemediyseniz Bir An Önce Listenize Eklemeniz Gereken 22 Başarılı Film”

2. Requiem for a Dream (2000) – IMDb: 8.3

Etkisi altında bırakan filmler

Etkisi altında bırakan filmler arasında bulunan Requiem for a Dream, uyuşturucu bağımlısı bir genç ile televizyon bağımlısı ve zayıflamayı aklına koyan annesinin günden güne uçuruma sürüklenen yaşantılarını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Jared Leto, Jennifer Connelly ve Ellen Burstyn yer alıyor.

3. Us (2019) – IMDb: 6.8

Us

Adelaide Wilson ve ailesi bir tatile çıkar. Aile tatil yapmak için gittikleri yerdeki evdeyken kırmızı giyinmiş gizemli kişiler tarafından saldırıya uğrar. Ancak çok fazla geçmeden Wilson ailesi, davetsiz misafirlerin kendilerine tıpatıp benzediklerini fark ederler. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong’o, Winston Duke, Evan Alex ve Elisabeth Moss yer alıyor.

4. Black Swan (2010) – IMDb: 8

Black Swan

Nina, yetenekli ama dengesiz bir balerindir. Sanat yönetmeni ve baştan çıkarıcı rakibi tarafından kırılma noktasına gelen Nina, gerçeklikle olan bağını kaybeder ve hayatını mahvedecek olan karanlık tarafıyla yüzleşmek zorunda kalır. Etkisi altında bırakan filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel ve Winona Ryder yer alıyor.

5. Nocturnal Animals (2016) – IMDb: 7.5

Etkisi altında bırakan filmler

19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’dan ayrılmış olan sanat galerisi sahibi Susan Morrow, bir gün posta kutusuna baktığında eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Bu, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli gerilim romanıdır. Susan, bu romanı okudukça geçmişini hatırlayacak ve hissettiği duygular hayatını değiştirecektir. Filmin oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Amy Adams, Michael Shannon, Isla Fisher ve Aaron Taylor-Johnson yer alıyor.

6. Oldboy (2003) – IMDb: 8.3

Oldboy

Etkisi altında bırakan filmler arasında bulunan yapım, kaçırılıp 15 yıl hapis tutulduktan sonra serbest bırakılan bir adamın intikam arayışını konu alıyor. Kore yapımı olan bu filmin 2013 yılında çıkan aynı isimli Amerikan versiyonu da bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Min-sik Choi, Hye-jeong Kang ve Yoo Ji-tae yer alıyor.

7. We Need to Talk About Kevin (2011) – IMDb: 7.5

Etkisi altında bırakan filmler

Eva, gençlik yıllarında hamile kalır ve Kevin adında bir çocuk dünyaya getirir. Kevin büyüdükçe söylediği ve yaptığı şeyler oldukça tehlikeli bir hal alır. Ancak Kevin’ın sıra dışı eylemleri sadece bir başlangıçtır ve daha da kötü şeyler yaşanacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Tilda Swinton, Ezra Miller ve John C. Reilly yer alıyor.

8. Funny Games (1997) – IMDb: 7.5

Funny Games

Şiddet yanlısı iki genç, bir anne, baba ve oğlunu tatil kulübelerinde rehin alır ve onları kendi eğlenceleri için birbirleriyle sadist oyunlar oynamaya zorlar. Filmin oyuncu kadrosunda Arno Frisch, Ulrich Mühe ve Susanne Lothar yer alıyor.

9. Mr. Nobody (2009) – IMDb: 7.7

Mr. Nobody

Mr. Nobody, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adamı konu alıyor. Némo, çocukluğunda bir tren peronunda olduğu bir anıyı hatırlar. Tren kalkmak üzereyken babasıyla mı kalmalı, yoksa annesiyle mi gitmelidir? Bu karar sayısız olasılığı doğuracaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Jared Leto, Diane Kruger ve Sarah Polley yer alıyor.

10. Ex Machina (2014) – IMDb: 7.7

Etkisi altında bırakan filmler

Genç bir programcı, son derece gelişmiş bir insansı yapay zekanın insani niteliklerini değerlendirerek sentetik zeka alanında çığır açan bir deneye katılmak üzere seçilir. Etkisi altında bırakan filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Alicia Vikander, Oscar Isaac ve Domhnall Gleeson yer alıyor.

11. The Lobster (2015) – IMDb: 7.1

Etkisi altında bırakan filmler

Distopik bir gelecekte geçen filmde, şehrin yasalarına göre bekar insanlar, 45 gün içinde kendilerine bir partner bulmaları için bir otele götürürler. Ancak bekar insanlar kendilerine bir partner bulamazlarsa, canavara dönüştürülme ve ormana bırakılma tehlikesi altındadırlar. Filmin oyuncu kadrosunda Colin Farrell, Rachel Weisz ve Olivia Colman yer alıyor.

12. Dancer in the Dark (2000) – IMDb: 7.9

Etkisi altında bırakan filmler

Selma Jezkova, 10 yaşındaki oğluyla beraber hayatına devam etmeye çalışan bir kadındır. Sahip olduğu genetik hastalık yüzünden görme yetisini kaybetmek üzeredir. Hastalığı genetik olduğu için oğlunun da bir gün bu hastalığı yaşayacağını bilmektedir. Bu yüzden kazandığı her parayı ileride oğlunu ameliyat ettirmek için biriktirmektedir. Fakat hayatlarının gidişatı, bu ikiliyi hiç beklenmedik durumlara sokacaktır. Etkisi altında bırakan filmler listemizde bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Björk, David Morse ve Catherine Deneuve yer alıyor.

13. Run (2020) – IMDb: 6.7

Run

Belden aşağısını hareket ettiremeyen fiziksel engelli bir genç olan Chloe’nin tüm hayatı evden ibarettir. Chloe, okulda alması gereken eğitimi bile evde annesi tarafından alır. Bir gün Chloe, annesinin korkunç bir sır sakladığından şüphelenir ve hayatı tamamen değişir. Filmin başrollerini Sarah Paulson ve Kiera Allen ikilisi paylaşıyor.

14. A Tale of Two Sisters (2003) – IMDb: 7.1

Etkisi altında bırakan filmler

İki kız kardeşin anneleri oldukça tuhaf bir şekilde hayatını kaybeder. Bunun üzerine hastalanan kız kardeşler, tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılırlar. Tedavi edildikten sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi Eun-joo ile anlaşmakta zorluk yaşarlar. Kardeşler ara sıra hastalanır ve üvey annelerinin garip davranışları evde huzursuz bir ortam yaratır. Babalarının tüm bu olaylara kayıtsız kalması kardeşleri tedirgin eder. Ayrıca, tüm bu olayların üzerine doğaüstü şeyler yaşanmaya başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Im Soo-jung, Yum Jung-ah ve Moon Geun-young yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku