Oppenheimer’ı Severek İzleyenlerin İlgisini Çekebilecek 11 Müthiş Film

3 haftalar önce 41

Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen Oppenheimer, 2023 yılında izleyicilerin beklentisini büyük oranda karşıladı ve gişeyi domine etmeye başardı. Manhattan Projesi’nde ilk nükleer silahın geliştirilmesinde büyük rol oynayan Amerikalı teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alan filmin başrolünü Cillian Murphy üstlendi. Ayrıca filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Matt Damon ve Robert Downey Jr. gibi çok ünlü oyuncular yer aldı. 100 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, toplamda 942 milyon dolar hasılat elde etti. Oppenheimer’ı seven izleyiciler benzer filmleri araştırmaya başladı. Sizler için Oppenheimer benzeri filmleri ve bilimsel keşifleri anlatan biyografi yapımlarını bir araya getirdik. İşte Oppenheimer benzeri filmler.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Gerçek Hayattan Uyarlanıp İzleyicilerin Yüreğine Dokunmayı Başaran 23 Müthiş Film”

1. Radioactive (2019) – IMDb: 6.3
Oppenheimer benzeri filmler

Oppenheimer benzeri filmler listemizin başında yer alan Radioactive, fizikçi ve kimyager olan Marie Curie’nin radyoaktivite ile yaptığı çalışmaları ve Nobel Ödülü kazanan ilk kadın olmasını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Rosamund Pike, Sam Riley ve Anya Taylor-Joy yer alıyor.

2. Dunkirk (2017) – IMDb: 7.8

Dunkirk

Christopher Nolan’ın yazdığı ve yönettiği Dunkirk, II. Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunun Fransa’nın Dunkerque kıyılarında 400 bin askerle sıkışması ve bu ordunun, deniz desteğiyle Dunkerque’ten tahliye edilmesini konu ediniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Harry Styles, Fionn Whitehead, Cillian Murphy, Tom Hardy ve Jack Lowden yer alıyor.

3. The Theory of Everything (2014) – IMDb: 7.7

Oppenheimer benzeri filmler

Oppenheimer benzeri filmler listemizde yer alan The Theory of Everything, modern bilim ve teknoloji tarihini eşi benzeri görülmemiş bir şekilde değiştiren Stephen Hawking’in ve karısı Jane’in yaşamını üniversite dönemlerinden başlayarak anlatıyor. Filmin başrollerini Eddie Redmayne ve Felicity Jones ikilisi paylaşıyor.

4. A Beautiful Mind (2001) – IMDb: 8.2

Oppenheimer benzeri filmler

Bir matematik dehası olan John Nash, kariyerinin başlarında şaşırtıcı bir keşif (oyun kuramı) yapar ve matematik alanında tanınır bir isim haline gelir. Ancak yakışıklı ve kibirli Nash, kısa süre sonra kendini yeniden keşfetmek zorunda kalır. Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ve Abel Ödülü sahibi Amerikalı matematikçi John Nash’in hayatını anlatan filmde Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Paul Bettany ve Adam Goldberg rol alıyor.

5. The Day After (1983) – IMDb: 7

The Day After

Oppenheimer benzeri filmler listemizde yer alan yapım, Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri birbirini bombaladıktan sonra, nükleer katliamın yıkıcı etkilerini yaşayan Kansas’taki bir grup insanı konu alıyor. The Day After, Soğuk Savaş döneminde çıktığı için olası bir nükleer savaşın etkilerini gözler önüne serdi ve insanları dehşete düşürmeyi başardı. Filmin oyuncu kadrosunda Jason Robards, John Lithgow ve Steve Guttenberg yer alıyor.

6. The Current War (2017) – IMDb: 6.5

Oppenheimer benzeri filmler

The Current War, elektrik devleri Thomas A. Edison ve George Westinghouse arasında, modern dünyaya kimin elektrik sisteminin güç vereceğini belirlemek için yapılan kıyasıya yarışın dramatik hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Tom Holland ve Tuppence Middleton yer alıyor.

7. Tesla (2020) – IMDb: 5.1

Tesla

Film, Tesla’nın devrim niteliğindeki elektrik sistemini hayata geçirmek için gösterdiği çabayı ve mücadeleyi gözler önüne seriyor. Ayrıca Tesla’nın alternatif akım motorunu ölümcül ve zaman kaybı olarak tanımlayan rakibi Thomas Edison ile yaşadığı çatışmaları ve anlaşmazlıkları ele alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ethan Hawke, Eve Hewson, Ian Lithgow ve Kyle MacLachlan yer alıyor.

8. The Man Who Knew Infinity (2015) – IMDb: 7.2

Oppenheimer benzeri filmler

Oppenheimer benzeri filmler listemizde bulunan The Man Who Knew Infinity, Hintli matematikçi Srinivasa Ramanujan’ın hayatı ve akademik kariyeriyle birlikte akıl hocası Profesör G. H. Hardy ile olan dostluğunun hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Dev Patel, Jeremy Irons ve Devika Bhise yer alıyor.

9. The Imitation Game (2014) – IMDb: 8

Oppenheimer benzeri filmler

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz matematik dehası Alan Turing, bir yandan sorunlu özel hayatıyla yüzleşmeye çalışırken, diğer yandan da matematikçi arkadaşlarının yardımıyla Alman Enigma şifreleme sistemini kırmaya çalışır. Filmin oyuncu kadrosunda Benedict Cumberbatch, Keira Knightley ve Matthew Goode yer alıyor.

10. Black Rain (1989) – IMDb: 7.8

Black Rain

Masuji Ibuse’nin romanından sinemaya uyarlanan Japon yapımı film, Hiroşima bombalamasından sonra yaşananları gözler önüne seriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Etsuko Ichihara, Yoshiko Tanaka ve Kazuo Kitamura yer alıyor.

11. Hidden Figures (2016) – IMDb: 7.8

Oppenheimer benzeri filmler

Hidden Figures, ABD uzay programının ilk yıllarında NASA’da hayati bir rol üstlenen Afrikalı-Amerikalı kadın matematikçilerden oluşan bir ekibin hikayesini konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Octavia Spencer, Taraji P. Henson, Janelle Monáe ve Kevin Costner yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku